Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2023 16:00
Čas čtení 3:48
Radim Šlechta

Sylvester Stallone v listopadu rozbombí Netflix. Letos na podzim bude na VOD hvězda za hvězdou

Sylvester Stallone v listopadu rozbombí Netflix. Letos na podzim bude na VOD hvězda za hvězdou
Zdroj: Paramount+
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro tebe listopadové premiéry na on-line platformách.

Listopad a podzimní vibes neznamenají jenom pečení, obrovské hrnky čaje a maraton Gilmorových děvčat. Konec roku totiž přináší spoustu zajímavých premiér, a to nejen v kinech, ale také na streamovacích službách. Pokud letos chceš na podzim vidět něco nového, především Netflix tě potěší přívalem filmových legend.

Do výběru jsme zařadili ty filmy, které mají na VOD platformách premiéru. Pokud tě zajímají nejnovější filmy v kinech, pravidelně je recenzujeme. Všechny články o filmech si můžeš přečíst tady.


Sly

Seriál o Arnoldovi jsme si užili v červnu a to by bylo, aby nevzniklo taky něco o Sylvesteru Stallonovi. A když Arnold seriál, tak Sly rovnou film. Dokument Thoma Zimnyho bude mapovat téměř 50 let dlouhou kariéru legendárního herce Johna Ramba a obecenstvu plánuje Slye představit jako houževnatou osobnost s inspirativním životem.

Zimny stojí za několika dokumenty, které líčily životy hudebních legend. Za sebou má například obecenstvem i kritiky dobře hodnocený snímek Elvis Presley: Věčné hledání, věnoval se ale také Johnnymu Cashovi nebo Bruci Springsteenovi. Snad se Zimnymu podaří na šňůru povedených filmů navázat a i Sly bude stát za zhlédnutí.

Premiéra: 3. listopadu 2023
Délka filmu: 1 hodina 35 minut
Kde si film pustit: Netflix
Režie: Thom Zimny
Hudba: Tyler Strickland
Hrají: Sylvester Stallone


Zabiják

Jedním z nejočekávanějších filmů na streamovacích platformách je v letošním roce určitě novinka Davida Finchera. Režisér slavného thrilleru Sedm, Zodiaca, Sociální sítě i filmu s Bradem Pittem, o kterém bychom neměli mluvit (mrk, mrk), po třech letech přichází s filmem Zabiják podle francouzského komiksu. 

Michael Fassbender se v něm jako chladnokrevný vrah Christian bez morálních hodnot a svědomí připravuje na svou další zakázku. Po osudné nehodě se má utkat se svými zaměstnavateli i se ztrátou vlastního rozumu a klidu. 

Snímek se zatím objevil pouze na několika festivalech a první ohlasy vypadají slibně. Tomatometer na serveru Rotten Tomatoes naměřil Fincherově novince 82 procent.

 

Premiéra: 10. listopadu 2023
Délka filmu: 1 hodina 58 minut
Kde si film pustit: Netflix
Režie: David Fincher
Předloha: Alexis Nolent, Luc Jacamon
Scénář: Andrew Kevin Walker
Hrají: Michael Fassbender, Tilda Swinton, Charles Parnell, Arliss Howard, Monique Ganderton, Kerry O'Malley, Sala Baker, Monika Gossmann


Nehty

Film nominovaný na nejlepší snímek na festivalu v San Sebastiánu se v listopadu objeví na Apple TV+. Režisér Christos Nikou natočil romantické sci-fi drama o ženě, která začíná pracovat ve firmě, jež zkoumá, zda je romantický vztah dvou lidí opravdový a upřímný.

Ve filmu se můžeš těšit hned na několik známých tváří. Zahrál si v něm například Riz Ahmed, kterého můžeš znát z oceňovaného Zvuku metalu, nebo Jeremy Allen White, v poslední době známý jako Carmy ze seriálu Medvěd. Samotný Nikou debutoval v roce 2020 filmem Jabka nominovaným na cenu festivalu v Benátkách, Hong Kongu i na Univerzitní cenu studentů na European Film Awards.

Premiéra: 3. listopadu 2023
Délka filmu: 1 hodina 53 minut
Kde si film pustit: Apple TV+
Režie: Christos Nikou
Scénář: Christos Nikou, Stavros Raptis
Hrají: Jessie Buckley, Riz Ahmed, Jeremy Allen White, Annie Murphy, Luke Wilson, Katy Breier, Nina Kiri, Amanda Arcuri, Avaah Blackwell, Juno Rinaldi
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse