Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2023 18:11
Čas čtení 2:26
Vojtěch Vanda

Lil Tay znovu provokuje. Vyhrála soud s otcem, natočila videoklip a flexí na Instagramu

Lil Tay znovu provokuje. Vyhrála soud s otcem, natočila videoklip a flexí na Instagramu
Zdroj: Instagram / @LilTay
HUDBA HUDBA KANADA SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Kontroverzní dětská postava rapové/influencerské scény Lil Tay je zpět v plné síle. O pár let starší, s vyhraným soudem, rodinou v zádech a přijatelnějším vyjadřováním na veřejnosti. Nebo ne?

Kde jsme v kauze skončili? Celou kariéru kontroverzní internetové postavy jsme shrnuli v tomto článku v době, kdy se na Instagramu objevila zpráva o její smrti. Ta se následně ukázala jako nepravdivá.

Celý internetový svět začal v okamžiku spekulovat, co se stalo, přičemž poslední nepotvrzená informace mluvila o soudní při mezi Lil Tay a jejím otcem. Přeli se nejen o její opatrovnictví, ale také o značku Lil Tay jako takovou.

Jak to má s jménem? O Lil Tay se spekulovalo, že se občanským jménem jmenuje Claire Hope, jelikož měla otcovo příjmení – nakonec se ale ukázalo, že její pravé jméno je Tay Tian.

K ní měly patřit i různé intriky a podpásovky, jako například nabourání IG účtu Lil Tay s 5,4 milionu sledujících a zveřejnění zprávy o její smrti. Kdo to ale udělal doopravdy, se dosud nezjistilo.

Vítězství

Lidé, kteří do situace vidí, nicméně mluvili pozitivně. A to nejen ve spojení s tím, že Lil Tay byla naživu.

Například youtuber Atzy vyzdvihl komentáře Ishana Goela, člověka, jenž je známý tím, že má spoustu známostí ve světě youtuberů a údajně zná dobře situaci, která panovala kolem rodiny i soudního procesu Lil Tay. Dle Goelova tvrzení se zdálo, že spor mezi stranou Lil Tay a jejím otcem skončí ve prospěch mladé dívky a že by se mohla vrátit zpátky na internet. Měl pravdu.

Doporučeno
Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě 23. dubna 2024 13:00

Nejprve se na Instagramu objevila zpráva vancouverské právní kanceláře Maclean Law, v níž bylo uvedeno, že Lil Tay nejenže vyhrála spor nad svým otcem, ale vysoudila od něj i alimenty, které jí od roku 2014 dlužil, ve výši 275 tisíc kanadských dolarů (cca 4,6 milionu korun) a také právo na pobírání dalších financí, právo nad svou značkou, oficiálně mohla bydlet se svou matkou a také se odstěhovat z Vancouveru, což do té doby nešlo.

Na účtu se vzápětí objevil teaser na novou hudbu. „Jsem zpátky, jsem zpátky, jsem zpátky! A to jste si, vy d*vky, myslely, že je konec show,“ napsala „po liltayovsku“ umělkyně do příspěvku.

Hudebnímu světu vstříc

Místo katastrofy ale přišla změna. Na YouTube smazala všechna předchozí videa a udělala popový hit světových parametrů. Nutno podotknout, že v něm předvedla prozatím nejvkusnější lačnění po penězích.

Píseň SUCKER 4 GREEN dosáhla po třech týdnech od vydání slušných 6,5 milionu zhlédnutí na YouTube a dalších 1,5 milionu poslechů na Spotify.

Zdá se, že kanadská hvězdička bere svou hudební kariéru opravdu vážně. Není se však čemu divit – prostředí amerického showbyznysu již zná a je na něj připravena, sama je nejen věkově starší, ale i moudřejší (přesto ale stále mladá), má pohyby zkušené tanečnice a její měkký hlas položený na popových melodiích by mohl být větším tahákem než ukřičený dětský rap na trapovém instrumentálu.

Život v luxusu, u kterého nikdo nevěděl, jestli si mladá Tay opravdu přeje, je nyní, zdá se, o krok blíž. Jestli to tak půjde dál, očekáváme, že se peníze jen posypou.

Kontroverze neubylo

To by ale nebylo, aby nepřišla alespoň trocha kontroverze, která se s Lil Tay táhne doslova odmalička. Nevíme, jestli znovu tahá v pozadí za nitky její bratr, nebo jestli si své poslední video režírovala sama, tak či tak se vrátila před kameru zpět i se svou vyřídilkou.

Doporučeno
Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká 21. dubna 2024 9:00

„Můj násilnický otec se zase ukázal a vyhrožuje, že mě bude soudit. Nemohla jsem nové video dva týdny promovat, ale pořád trenduje. Jsem stoprocentně nezávislá, nedostala jsem žádné peníze od labelu. Lil Tay je pořád ta nejmladší, která v tom jede. Je to už pět let a vy d*vky jste pořád bez peněz,“ spustila. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lil Tay (@liltay)

Dramatickou chvilku, kterou ve videu vyvolala prakticky zopakováním znění popisku, nakonec ukončila čtyřmi klidnými akordy na kytaru a zdviženým prostředníčkem. Nová éra Lil Tay započala.

Domů
Sdílet
Diskuse