Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2023 13:02
Čas čtení 0:31
Adéla Ježková

Muže pět měsíců bolela hlava. Když zjistil, co má v mozku, nevěřil svým očím

Muže pět měsíců bolela hlava. Když zjistil, co má v mozku, nevěřil svým očím
Zdroj: Freepik/@ Lifestylememory/volně k užití
NEWS VIETNAM ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Muž z Vietnamu zjistil příčinu svých symptomů po téměř půl roce.

Pětatřicetiletý muž se 25. listopadu dostavil do nemocnice, protože k silným a dlouhodobým bolestem hlavy se přidaly i výtok tekutiny a ztráta zraku. Po CT vyšetření lékaři došli k závěru, že muž trpí tzv. tenzním pneumocefalem, vzácným, ale potenciálně život ohrožujícím neurologickým stavem, který charakterizuje nebezpečné zvýšení nitrolebního tlaku.

A co bylo zdrojem mužových příznaků? Pár jídelních hůlek. Ty mu údajně pronikly nosem až do mozku, informuje deník Metro.

Vietnam Cuba Hospital
Zdroj: Vietnam Cuba Hospital

Muž byl sice zpočátku zmatený z toho, jak se jídelní náčiní ocitlo v jeho hlavě, nakonec si ale vzpomněl, že se před pěti měsíci popral. Z rvačky si podle serveru NY Post mnoho nepamatoval, jen to, že ho někdo bodl neznámým předmětem do obličeje.

Lékařům se hůlky podařilo odstranit endoskopickou operací přes nos. Pacient je údajně ve stabilizovaném stavu a čeká na propuštění z nemocnice.

Domů
Sdílet
Diskuse