Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2023 13:24
Čas čtení 0:55
Radim Šlechta

Netflix po česku? Všechny pořady možná brzy najdeš na jedné službě

Netflix po česku? Všechny pořady možná brzy najdeš na jedné službě
Zdroj: Unsplash/Glenn Carstens-Peters/volně k užití
NEWS ČESKÁ TELEVIZE ČESKO STREAMOVACÍ SLUŽBY
Uložit Uložené

České Radiokomunikace připravují nový projekt, který by měl zastřešovat veškerou českou tvorbu.

Všechny pořady českých televizí budeš mít možná brzy na jednom místě. Obnovený projekt by měl shromažďovat pořady všech stanic od České televize po Novu. Informuje o tom server Lupa.

České Radiokomunikace se momentálně starají o distribuční sítě pro videa, jako je například Voyo televize Nova. V budoucnu by mohly vytvořit unikátní databázi i pro ostatní televize. Publikum by prý nemuselo přepínat mezi jednotlivými stanicemi a vše, na co se chce podívat, by našlo na jednom místě. Fungovalo by také jako mobilní aplikace.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Netflix poprvé zveřejnil údaje o sledovanosti. Na co jsme se v roce 2023 dívali nejčastěji? ŽEBŘÍČEK: Netflix poprvé zveřejnil údaje o sledovanosti. Na co jsme se v roce 2023 dívali nejčastěji? 13. prosince 2023 16:27

„Je to podobné, o co se třeba snaží Mall.cz, kde jsou stovky, tisíce prodejců a on nad tím udělá takový deštník, který zastřeší veškeré produkty a služby. Snažíme se udělat něco podobného. Nikdo o nic nepřijde, nikdo se o nic nemusí dělit. Vstupují sem silní nadnárodní hráči, takže tato aplikace by mohla být tím obranným prostředkem, kde bude všechno a bude to konkurovat mezinárodním platformám,“ cituje Lupa ředitele právního úseku Českých Radiokomunikací Marcela Procházku.

V současnosti se v rámci projektu řeší obchodní vyjednávání tak, aby byly všechny strany spokojené. V minulosti se stanice chtěly spojit, aby vytvořily podobný projekt. Jejich ambicí bylo vsadit na popularitu české tvorby u českého obecenstva. Plán nakonec ale pohořel na praktických věcech, jako je dělení odměn nebo vlastnictví. Jednotlivé televize proto rozjely své vlastní projekty.

V současnosti není jasné, kdy se nová databáze spustí, případně jestli bude zdarma, nebo bude podléhat, dle Procházky, drobnému poplatku.

Anketa:
Líbil by se ti podobný projekt?
Ano, určitě bych to využil*a, přijde mi to praktické.
Tohle nepotřebuju.
Ano, určitě bych to využil*a, přijde mi to praktické.
44 %
Tohle nepotřebuju.
56 %
Domů
Sdílet
Diskuse