Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
19. prosince 2023 v 9:28
Čas čtení 0:43
Radim Šlechta

Psi milují Vánoce, možná i víc než lidi, potvrdili vědci. A řekli, co mají mazlíčci na svátcích nejradši

Psi milují Vánoce, možná i víc než lidi, potvrdili vědci. A řekli, co mají mazlíčci na svátcích nejradši
Zdroj: Unsplash
NEWS
Uložit Uložené

Průzkum ve Velké Británii potvrdil, že psi mají rádi Vánoce podobně jako jejich majitelé a majitelky.

Tvůj mazlíček si možná užívá Vánoce podobně jako ty. Anketa společnosti ManyPets a trenéra psů Leona Towerse naznačila, že psi milují advent hned z několika důvodů. Patří mezi ně zajímavé hračky, vytržení ze stereotypu i pro psy příjemné smyslové vjemy.

Podle ankety třetina pejskařů a pejskařek ve Velké Británii věří, že jejich zvířata milují svátky ještě víc než oni samotní. Čtvrtina věří, že psi mají představu o tom, kdo je Santa Claus, a je přesvědčena, že berou Vánoce jako speciální den.

Podle ankety dvě třetiny dotázaných dokonce mluvily o viditelném projevu nadšení svých psů. Podle trenéra psů Leona Towerse mohou psi milovat svátky, protože se obecně jedná o čas radosti a štěstí s jejich oblíbenými lidmi.

„Díky jejich úžasným smyslům a intuici existuje řada důvodů, proč si psi užívají Vánoce stejně jako my,“ řekl Towers. Mezi hlavní důvody patří vůně veškerých vánočních (především masitých) dobrot, ale také například tlumené světlo, které mají pejsci podle Towerse rádi. Dalším důvodem je rozbalování vánočních dárků, kdy si mohou hrát s papírem. Kromě toho, že ho trhají podle libosti, navíc vydává zvuky, které psi milují.

Domů
Sdílet
Diskuse