Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. prosince 2023 7:08
Čas čtení 0:34
TASR Ilona Hobzová

Muži z Íránu vyoperovali ze žaludku tři kila šroubů, matic a klíčů

Muži z Íránu vyoperovali ze žaludku tři kila šroubů, matic a klíčů
Zdroj: Needpix/volně k užití
ČESKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

„Vysoko nad zemí, životem kalený, navěky spojený, šrouby a matice.“

Lékaři v nemocnici Imáma Chomejního v íránském městě Ahváz dokončili vzácný chirurgický zákrok. Ze žaludku pacienta odstranili téměř tři kilogramy šroubů, matic a dalších kovových předmětů, například klíčů. Informovala o tom ve čtvrtek agentura DPA s odvoláním na íránský státní rozhlas IRIB, zprávu převzala agentura TASR.

„Operace byla úspěšná a stav pacienta je dobrý,“ uvedl tamní lékař Ahmad Réza Mehtádí. Íránská média dokonce na svých stránkách sdílela fotografii předmětů, které lékařský tým muži vyoperoval. A sbírka je to opravdu slušná. Informace, jak se předměty do pacientova žaludku dostaly, ale nemocnice nezveřejnila.

Doporučeno
Co se děje s tvým tělem, když často užíváš spreje do nosu? Můžeš mít permanentní rýmu a přijít o čich Co se děje s tvým tělem, když často užíváš spreje do nosu? Můžeš mít permanentní rýmu a přijít o čich 21. prosince 2023 11:00

Jde o kuriózní, nicméně ne ojedinělý případ. Před více než dvěma lety média přinesla zprávu o Litevci, který během jednoho měsíce spolykal kovové předměty o celkové váze více než jednoho kilogramu. Předměty jako hřebíky, šrouby, matice, a dokonce i nože začal polykat měsíc poté, co začal abstinovat. I v jeho případě byla operace úspěšná.

Domů
Sdílet
Diskuse