Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2024 8:12
Čas čtení 1:01
Magdalena Trajerová

Tyhle kultovní trháky letos oslaví 25 let

Tyhle kultovní trháky letos oslaví 25 let
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Rok 1999 byl plodný na kultovní filmové trháky. Tady je žebříček top 5 nejlepších filmů, které letos oslaví 25 let.

Žebříček patnácti filmových trháků, které letos oslaví čtvrtstoletí od svého vzniku, sestavil server Ranker. My jsme vybrali ty nejvíc kultovní, které podle nás stojí za to si připomenout.

Doporučeno
Na Netflix míří jeden z nejočekávanějších fantasy seriálů roku. Koukni na trailer a fotky Na Netflix míří jeden z nejočekávanějších fantasy seriálů roku. Koukni na trailer a fotky 26. ledna 2024 14:29

1.      Matrix

„Máš někdy pocit, že nevíš, jestli sníš nebo bdíš?“ Dystopický příběh o Neovi a jeho boji o budoucnost upoutal celosvětovou pozornost téměř přes noc. Vliv hongkongských akčních snímků v kombinaci s anime 80. let a kyberpunkovým hnutím pomohl režisérkám Wachowským otevřít novou filmovou kapitolu, a to jak vizuálně, tak dějově. Film se pyšní čtyřmi Oscary.

2.      Toy Story: Příběh hraček 2

Druhé, možná ještě povedenější pokračování dobrodružství Woodyho je moderní klasikou. Věděli jste, že pro Toma Hankse, který v originále propůjčil svůj hlas Woodymu, to bylo vůbec první pokračování filmu, kterého se jako herec zúčastnil?

3.      Klub rváčů

Podle prvního pravidla Klubu rváčů bychom tento film neměli vůbec zmiňovat, nám to ale nedá. Přinesl nejen skvělý herecký výkon Edwarda Nortona a Brada Pitta, ale i song Where Is My Mind, který je téměř hymnou indie žánru.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse