Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. února 2024 11:45
Čas čtení 0:52
Monika Růžičková

Známý second hand vydává novou kolekci s Janem Bicanem. Kousky zdobí vyobrazení Panny Marie

Známý second hand vydává novou kolekci s Janem Bicanem. Kousky zdobí vyobrazení Panny Marie
Zdroj: 2media/propagační materiál
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

„Každý z nás může být chodícím uměleckým dílem, chodícím oltářem a svatyní bytí,“ říká umělec Jan Bican.

Těšit se můžeš na upcyklovanou kolekci košil, tašek a workie jackets, které na sobě mají malby s vyobrazením Panny Marie. Drop má v lidech vzbudit vlastní jedinečnost a kuráž být chodícím uměleckým dílem. Kolekce bude k dostání od 1. února 2024 v limitované kolekci třiceti kusů na e-shopu 1981.cz.

Doporučeno
Toto je nejoblíbenější seriál roku 2023. Netflix překvapivě neobsadil první místo Toto je nejoblíbenější seriál roku 2023. Netflix překvapivě neobsadil první místo 31. ledna 2024 17:30

„Každý z nás může být chodícím uměleckým dílem, chodícím oltářem a svatyní bytí. O
tom spojení maleb Panny Marie na upcyklovaných kouscích je. Kousek z galerie, který
si zaslouží víc než jen viset nad sofa,“ říká Jan Bican.

1981 je jedním z největších a nejpopulárnějších second handů v Česku, loni v listopadu oslavil šesté narozeniny. Tohle navíc není jeho první spolupráce s Bicanem, nová kolekce je už třetí spoluprací. Second hand v minulosti spolupracoval s nejrůznějšími umělci, osobnostmi (kolekce pro zpěvačku AIKO či hudebníka Jordana Haje), značkami (Red Bull) nebo kulturními událostmi (pop-up na festivalu v Karlových Varech).

Jan Bican.
Jan Bican. Zdroj: 2media/propagační materiál

„Posíláme do světa zprávu, že merch může být udržitelný. Že kolaborace jdou dělat jinak. Zároveň jsme rádi, že máme v nabídce i něco víc extra a zákazník si může k nadčasovým kouskům koupit i designerský,“ uvedla Barbora Vilišová ze second handu 1981.

Český umělec Jan Bican přenáší malby a ilustrace na produkty. Jeho kousky vychází v limitovaných edicích pod vlastní značkou thejbcollection. Janovu tvorbu definují specifické tahy olejovými barvami, prvky rozpitého inkoustu nebo akrylové skvrny.

Domů
Sdílet
Diskuse