Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2024 13:30
Čas čtení 1:19
Marek Pros

Co si pustit o víkendu: Medvěd na koksu, DiCaprio na Titanicu a největší příběh studené války z Československa

Co si pustit o víkendu: Medvěd na koksu, DiCaprio na Titanicu a největší příběh studené války z Československa
Zdroj: Universal Pictures / propagační materiál
FILMY A SERIÁLY HBO MAX NETFLIX FILMY PROGRAM DISNEY+ TOP FILMY NA NETFLIXU VOYO
Uložit Uložené

Je tu pátek, a to znamená jediné – víkend! Nemáš ještě plány, co budeš v sobotu a neděli dělat? Tak mrkni na naše VOD tipy.

Každý týden ti přinášíme tipy na žánrově různorodé filmy, které jsou k dispozici na platformách jako Netflix, HBO Max, KVIFF.TV, SkyShowtime, Voyo a Disney+. Nezáleží na tom, jestli se vezeš na vlně nových blockbusterů, nebo miluješ starou klasiku, vždy ti nabídneme od každého něco.

Bratři (Netflix)

Odbojová skupina bratří Mašínů, která se v 50. letech 20. století prostřílela do Západního Berlína, se dočkala po výtečném románovém zpracování od Jana Nováka i filmové adaptace. Po dlouhých přípravách loni natočil dobové drama Tomáš Mašín, který do hlavních rolí obsadil Oskara Hese a Jana Nedbala. Film má 15 nominací na Českého lva a rozhodně bys ho neměl*a minout. 

Bratři
Česko / Slovensko, 2023, 135 min
Režie: Tomáš Mašín

Vika! (HBO Max)

Dokument o nejstarší polské DJce Virginii Szmyt, kterou návštěvníci a návštěvnice tanečních party znají pod jménem Vika, ti ukáže, jak se i v 85 letech dá žít naplno. Vika je v soukromí osamělá vdova se vzpomínkami na druhou světovou válku. Navenek pak umí roztančit klub a bojuje proti stereotypům.

Vika!
Polsko / Německo / Finsko, 2023, 74 min
Režie: Agnieszka Zwiefka

Kontrafakt NEW ERA: Cesta do O2 areny (Voyo)

Jak se připravoval největší koncert legendárního Kontrafaktu, který loni vystoupil v O2 areně? Ego, Rytmus i Anys ti řeknou, jak se cítili před show i co se během koncertu nepovedlo.

Kontrafakt NEW ERA: Cesta do O2 areny
Česko, 2023
Režie: Jakub Augustinský

Titanic (Disney+)

Naprostá klasika, kterou není nutné vůbec představovat. Tak proč o ní píšeme? Na Disney+ je totiž nově k vidění ve 4K verzi, tedy nejlepší možné kvalitě. Vedle filmu se tam můžeš mrknout i na dokument Titanic: 20 let poté s Jamesem Cameronem z produkce National Geographic.

Titanic
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)
Režie: James Cameron

Medvěd na koksu (SkyShowtime)

Co se stane s medvědem, který omylem pozře kokain v přírodní rezervaci? Na to odpovídá odlehčené drama Elizabeth Banks (Mládeži nepřístupno, Charlieho andílci), které sice není tak zábavné, jak na první pohled vypadá, ale pokud potřebuješ vypnout hlavu, Medvěd na koksu je ti k službám.

Medvěd na koksu
USA, 2023, 95 min
Režie: Elizabeth Banks
Domů
Sdílet
Diskuse