Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. února 2024 10:00
Čas čtení 3:53
Adéla Ježková

Malé, ale šikovné. Vyzkoušela jsem levné sexuální hračky z drogerie. Stojí za to?

Malé, ale šikovné. Vyzkoušela jsem levné sexuální hračky z drogerie. Stojí za to?
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková
REFRESHER SEX SEXUÁLNÍ POMŮCKY
Uložit Uložené

Vyrazila jsem do drogerií prozkoumat regály se sexuálními hračkami. Značka: levné a dostupné!

Mezi nesčetnými možnostmi, které jsou k dispozici pro zlepšení intimity a sexuálního potěšení, často přehlížíme cenově dostupné „hračky pro dospělé“, které se nachází v regálech drogerií. Sice se nemohou pochlubit luxusem nebo sofistikovaností – nicméně (!) příznivé ceny mě lákají k prozkoumání jejich potenciálu.

Vydej se s Refresherem k regálům, od kterých možná stydlivě odvracíš zrak. S otevřenou myslí – a pár drobnými v peněžence – se vydáme otestovat účinnost, funkčnost a celkovou hodnotu drogerkových sex toys.

Je libo vibrační kroužek či vibrátor do tří stovek?

Doporučeno
Mládí, mateřství, maturita. Osmnáctiletá maminka se třemi dětmi ukazuje, že rodičovstvím život nekončí Mládí, mateřství, maturita. Osmnáctiletá maminka se třemi dětmi ukazuje, že rodičovstvím život nekončí 5. února 2024 8:00

Mini vibrátor: Fialová roztomilost 

vibrator
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

Cena: 299 Kč

Miniaturní vibrátor značky Preventivo jsem objevila v drogerii Rossmann. Dle výrobce je ideálním pomocníkem pro předehru, snadno a příjemně se drží v ruce a lze jej velmi lehce používat díky inteligentnímu ovládání jedním tlačítkem. Na omak je sametově hebký a je bez parfemace, díky čemuž je šetrný k pokožce a také jej lze snadno vyčistit.

Vibrátor má třístupňové nastavení – od „jemnosti až po intenzivní sílu“ –, které je završeno sedmi doplňkovými intervalovými programy.

„Díky své nenápadné velikosti se vejde do každé kabelky, a lze jej proto použít kdekoli,“ uvádí popis výrobku, který je prý nenápadně tichý. 

Verdikt

Nebudu lhát, mini vibrátor mě zaujal hlavně díky své roztomilé barvě a příznivé ceně. Za 299 Kč jsem to brala jako opravdu výhodný kauf, mnoho očekávání jsem ale od devíticentimetrového vibrátoru neměla. 

Přestože po rozbalení sexuální hračky došlo k mírnému zklamání – součástí balení totiž není AAA baterie (což je ale ovšem má chyba, protože nečtu upozornění na balení) –, po spuštění jsem byla docela příjemně překvapena. Síla mini vibrátoru je opravdu poměrně intenzivní, tedy alespoň vzhledem k tomu, jak je malinký. Rovněž sedm intervalových programů je příjemným zpestřením. 

Za 299 Kč, tedy za přibližnou cenu jednoho pražského oběda, jsem neočekávala žádnou velkou parádu. Ve skutečnosti ale mini vibrátor Preventivo vůbec není špatný. Ideální je dle mého pro někoho, kdo sexuální pomůcky teprve objevuje a zatím si netroufne pořídit něco dražšího (většího, tlustšího... rozumíme si). Nebo třeba pro někoho, kdo si s sebou zapomněl „plnou výbavu“ a návštěva drogerie mu tak poslouží jako první pomoc.

Doporučeno
Propletení do preclíku i otvírání vagíny rukama. Vyzkoušela jsem nápadité polohy z Kámasútry. Jaká byla nejlepší? Propletení do preclíku i otvírání vagíny rukama. Vyzkoušela jsem nápadité polohy z Kámasútry. Jaká byla nejlepší? 28. ledna 2024 14:00

Vibrační kroužek: Chybějící extáze

cock ring
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

Cena: 189 Kč

Vibrační kroužek Ring Vibe od známé značky Primeros najdeš mimo jiné v drogérii DM, která jej nabízí za lidových 189 korun. Je vyroben z jemného silikonu, neobsahuje žádné ftaláty či jiné škodlivé látky – a co víc, má krásnou růžovou barvu.

Pokud už jsi někdy zkoušel*a nějaký vibrační kroužek (známý také jako co*k ring), víš, že v tomto případě opravdu nejde o nic složitého. Stačí ho nasadit na penis a zapnout. Nic víc, nic míň.

„Primeros vibrační kroužek Ring Vibe svými intenzivními vibracemi rozehraje nelítostnou spirálu extáze. Sází na přítomnost, proto je jen na jedno použití. Je ale možné jej zapnout a vypnout vícekrát, až do vybití baterie,“ uvádí výrobce. Inu, rozhodli jsme se zmíněnou „nelítostnou spirálu extáze“ vyzkoušet v praxi.

Verdikt

Jelikož je Primeros nejstarší registrovaná značka kondomů v Evropě, měla jsem za to, že určitě ví o sexu první poslední. Z vibračního kroužku jsem ale byla zklamaná. 

Já – jako osoba s vagínou – jsem necítila vlastně skoro nic. Jasně, penis ve mně vibroval a bzučel, ale nepřišlo mi, že by to přinášelo jakékoli pozitivum. Neměla jsem pocit, že bych díky tomu mohla rychleji, nebo snad intenzivněji vyvrcholit. Můj partner – osoba s penisem – na to měl stejný názor. Žádnou přidanou hodnotu nepocítil.

Samozřejmě, jedná se o naše subjektivní hodnocení. Pro některé muže totiž mohou být vibrační kroužky skvělými pomocníky v „boji“ proti předčasné ejakulaci.

Další negativum je dle mého jednorázové použití. Pokud souložíš více než 20 minut, vyjde ti vibrační kroužek sotva na jeden styk. A co si budeme, není to ani příliš ekologické. Nepříliš „sexy“ mi přišlo také to, že se na materiál kroužku lepí úplně všechno – od prachu po chloupky. Sečteno, podtrženo, co*k ring není pro mě.  


Intense stimulační gel: Horko, chlad & mravenčení

intense gel
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

Cena: 379 Kč

Při prozkoumávání regálů se sexuálními pomůckami v drogerii DM jsem narazila na stimulační gel od Durexu, který slibuje intenzivnější orgasmy. Prý stačí jen kápnout dvě až tři kapky na klitoris při předehře a ty ti „zajistí pocit smyslného zahřívání, ochlazení nebo mravenčení, který zvýší citlivost intimních partií“. 

Nenech se zmást velikostí láhve. Jelikož stačí opravdu málo, desetimililitrové balení ti vystačí až na dvacet použití.

Prý až 80 % žen, které v testu použily gel Durex Intense, dosáhlo orgasmu! To jsem prostě musela vyzkoušet.

Verdikt
Použití stimulačního gelu bylo jedním slovem zajímavé. Při jemné masáži klitorisem postupně prostupovalo horko, které rázem vystřídal chlad. Po chvilce jsem cítila mravenčení.

Nemyslím si, že orgasmus po aplikaci stimulačního gelu byl nutně silnější. Klitoris a jeho okolí ale určitě byly citlivější. To pro ženy, které běžně nedosahují orgasmu, může být skvělým pomocníkem.

Výrobek od Durexu asi ale nebude něčím, bez čeho bych už si nedokázala představit sex, ale jako příjemné zpestření? Proč ne. Dle mého názoru je ale lepší jej doplnit ještě nějakou pikantnější hračkou.

Jen pozor, ať se ti nedostane do očí. Sexy time by mohlo vystřídat slzavé údolí.


Vibrační náprstek: Milé překvapení za necelé dvě stovky

cock ring
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

Cena: 189 Kč

Poslední sexuální pomůckou v našem testu je vibrační náprstek Finger Vibe od firmy Primeros. Stejně jako vibrační kroužek je i on vyroben z jemného silikonu, neobsahuje žádné ftaláty či jiné škodlivé látky a snadno se ovládá. Také náprstek je bohužel jednorázové zařízení s tím, že vibruje minimálně dvacet minut.

Na rozdíl od vibračního kroužku ovšem mohou náprstek používat i ženy samy. Stačí nasadit na prst. 

Verdikt

Vibrační náprstek jsem zkoušela až po faux pas s vibračním kroužkem. Očekávala jsem tedy opět zklamání a žádný extra požitek. Byla jsem ale velmi mile překvapena!

Síla náprstku je překvapivě intenzivní – určitě víc, než bych za 189 Kč čekala. Jeho používání jsem si užila jak sama, tak s partnerem. Zatímco kroužek od stejné společnosti byl propadákem, tomuhle dáváme palec nahoru. Snad jediné, co bychom sexuální hračce v hodnotě necelých dvou stovek vytkli, je poměrně malý průměr otvoru na prst.

Domů
Sdílet
Diskuse