Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. února 2024 15:49
Čas čtení 0:45
Radka Klučárová

Účast Izraele na Eurovizi mnozí kritizují. Zemi má reprezentovat zpěvačka, která žila 13 let v Rusku ​

Účast Izraele na Eurovizi mnozí kritizují. Zemi má reprezentovat zpěvačka, která žila 13 let v Rusku ​
HUDBA EUROVIZE HUDBA IZRAEL
Uložit Uložené

„Brutální válka v Gaze“ je podle mnohých pádným důvodem, proč by mělo dojít k vyloučení Izraele z Eurovize. Některým vadí i to, že zpěvačka Eden Golan dlouho žila v Rusku.

Na letošní Eurovizi ve švédském Malmö by měla Izrael reprezentovat mladá, teprve 20letá Eden Golan. Zpěvačka si postup do soutěže zajistila v celostátním kole s písní I Don't Want to Miss a Thing od Aerosmith. Účast Izraele na akci je však sporná, píše The Independent.

Golan své vystoupení věnovala izraelským rukojmím, které Hamás drží v Gaze. Aktuální konflikt v Gaze je však důvodem, který ohrožuje účast Izraele na mezinárodní pěvecké soutěži. Při útocích izraelské armády přišlo o život mnoho civilistů.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Israel (@stateofisrael)

Proti účasti Izraele se veřejnost bouří

Nesouhlas s účinkováním Izraele veřejnost dává najevo otevřenými dopisy a výzvami, ve kterých žádá vyloučení země ze soutěže. Nespokojenost vyjádřilo i více než tisíc hudebníků ve Švédsku. „Brutální válku v Gaze“ v otevřeném dopise považují za pádný důvod, proč nemohou Izrael na Eurovizi podpořit.

Zpěvačka, která by zemi na soutěži měla reprezentovat, se sice narodila v Izraeli, ale 13 let svého života prožila s rodinou v Rusku. „Narodila jsem se v Izraeli a opravdu doma se cítím jen tady. Není nic, co by mě na světě potěšilo víc než reprezentovat náš národ letos na Eurovizi,“ řekla.

Domů
Sdílet
Diskuse