Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. února 2024 7:30
Čas čtení 1:21
Monika Růžičková

Kam vyrazit v létě? Tohle jsou prý nejhezčí pláže v Evropě

Kam vyrazit v létě? Tohle jsou prý nejhezčí pláže v Evropě
Zdroj: Wiki Commons/Szabolcs Emich/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Pokud chceš navštívit krásné pláže, nemusíš jezdit daleko. Evropa je domovem několika ikonických pláží, lákají svou různorodostí a krásou.

Evropské pláže nabízejí prakticky vše, od pohodové dovolené, adrenalinových sportů až po surfování. Nebo se chceš jen kochat krásami přírody? Magazín Time Out sestavil seznamy nejkrásnějších pláží na světě, v Evropě jich vybral rovnou 30. Refresher pro tebe zmapoval ty, které ve výběru figurují nejvýše.

Palombaggia 

Pláž Palombaggia najdeš na ostrově Korsika. Tato písečná oáza se nachází nedaleko města Porto-Vecchio a očaruje tě svým bílým jemným pískem, tyrkysově modrým mořem a majestátními červenými skalami. Pláž je obklopena středomořským bušem a borovicemi, což poskytuje dokonalou kulisu pro relaxaci a odpočinek.

 

Plage des Poulains

Pláž des Poulains na ostrově Belle-Île-en-Mer v regionu Bretaň ve Francii je skvostným koutem nádherné přírody, který okouzluje svým klidem a jedinečným charakterem. Leží na severozápadním pobřeží ostrova a má co nabídnout každému, kdo touží po autentickém pobřežním zážitku.

Calanque d'En-Vau

Calanque d'En-Vau v oblasti Cassis v Provensálsku ve Francii je jedním z nejkrásnějších přírodních zákoutí pobřeží Středozemního moře. Tato malebná fjordovitá zátoka se nachází v národním parku Calanques a nabízí návštěvníkům jedinečný pohled na skalnaté útesy, tyrkysově modré moře a křišťálově čistou vodu.

Rauðasandur

Rauðasandur, nacházející se v západních fjordech Islandu, představuje fascinující a výjimečný kousek přírody. Tato pláž je známá svým neobvyklým rudým pískem, který vytváří kontrast s modrými vodami Atlantského oceánu a zasněženými vrcholy hor v pozadí.

Rhossili Bay

Rhossili Bay, nacházející se na poloostrově Gower v jihozápadním Walesu, je jednou z nejvíce ceněných a malebných pláží ve Velké Británii. S rozlehlými písečnými dunami, skalnatými útesy a úchvatným výhledem na moře přitahuje návštěvníky a návštěvnice svou přírodní krásou a jedinečným prostředím.

Punta Rata

Pláž Punta Rata na Makarské riviéře v Chorvatsku je perla pobřeží Jaderského moře, která u lidí vede díky své kráse, ale i pohodlí. Tato pláž se nachází v malebném městečku Brela, obklopeném středomořskou zelení a impozantními horami.

Zlatni Rat

Pláž Zlatni Rat na ostrově Brač v Chorvatsku je známá svým unikátním oblázkovým tvarem, který se mění pod vlivem mořských podmínek. S křišťálově čistým mořem a okolními borovicemi představuje ideální kombinaci krásy a relaxace. Oblíbená je i pro šnorchlování a vodní aktivity.

Domů
Sdílet
Diskuse