Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. dubna 2024 16:42
Čas čtení 0:50
Ondřej Mrázek

Začala se natáčet Zlatovláska. Podívej se na první fotky pohádky, která zboří česká kina

Začala se natáčet Zlatovláska. Podívej se na první fotky pohádky, která zboří česká kina
Zdroj: Bioscop
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY
Uložit Uložené

Po více než padesáti letech si milovníci pohádek budou moci užít klasický příběh Karla Jaromíra Erbena o Zlatovlásce v novém hávu.

Natáčení nové verze kultovní pohádky, jež v roce 1973 zařadila Petra Štěpánka coby Jiříka mezi herecké idoly konce minulého století, začalo před pár dny. Nyní se oblíbený herec vrací v roli krále a v jeho původní roli mladíka bojujícího o přízeň zlatovlasé princezny se představí mladý herec Tomáš Weber. Film v režii Jana Těšitele se bude natáčet do června, v kinech by se měl objevit na začátku roku 2025.

Doporučeno
Netflix ovládl neznámý snímek z Itálie. Míchá romantiku s fantasy Netflix ovládl neznámý snímek z Itálie. Míchá romantiku s fantasy 8. dubna 2024 14:29

Novou verzi pohádky připravoval už před lety režisér Václav Vorlíček společně s producentem Borisem Krištofem ze společnosti Three Brothers. „Bohužel právě v té době pan Vorlíček odešel, takže byť bylo všechno připravené, natáčení se nerealizovalo. Až doteď,“ vysvětlil Viktor Krištof, další z producentů, s tím, že se nyní po deseti letech příprav s pomocí scenáristky snímku Anděl Páně Lucie Konášové vše zrevidovalo, přeobsadilo a přizpůsobilo vkusu současného diváka. Z původně hudební pohádky se stala více dobrodružná vizuální podívaná s velkým důrazem na zvířata.

V dalších rolích se ve filmu objeví například Jasmína Houf, Ján Jackuliak, Marián Mitaš nebo psík Štístko, kterého „hraje“ Parson Russell teriér jménem Boreggo. A samozřejmě dalších více než padesát zvířat nejrůznějších druhů. Diváci v pohádce uslyší i variaci oblíbené písně z původní verze Zlatovlásko, krásko.

Premiéra Zlatovlásky je naplánována na leden 2025, kdy ji do kin vyšle distribuční společnost Bioscop.

Zlatovláska.Zlatovláska.Zlatovláska.Zlatovláska.
Zobrazit galerii
(9)
Domů
Sdílet
Diskuse