Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Co se stalo s obchody Interspar, Hervis nebo Iceland? Tady jsou důvody, proč z Česka zmizely

Carrefour

Do roku 2006 v Česku působil také francouzský obchodní řetězec Carrefour, jehož první pobočka se otevřela v roce 1998 v Plzni. Během následujících osmi let přibylo dalších deset prodejen v šesti krajských městech a v Praze. Podnikání Carrefouru v Česku však nebylo výdělečné, a tak v roce 2006 převzal všechny prodejny řetězec Tesco. 

Carrefour
Zdroj: Wikipedia Commons / volně k užití
Doporučeno
Co se stalo se značkami jako Kenvelo, No Fear nebo Fishbone? Co se stalo se značkami jako Kenvelo, No Fear nebo Fishbone? 21. srpna 2020 10:33

Iceland

Ještě poměrně nedávno jsme měli možnost nakoupit v prodejnách britského řetězce Iceland, který se zaměřoval především na mražená a hotová jídla. Společnost u nás měla celkem deset poboček, z toho sedm v Praze, po jedné v Říčanech, Hostavicích a Pardubicích. Firma z Česka odešla po desetiletém působení v roce 2022, mezi hlavní důvody jejího odchodu patřily dopady brexitu a pandemie covidu. 

Prodejna Iceland v Praze na Lukách.
Prodejna Iceland v Praze na Lukách. Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse