Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2024 v 15:21
Čas čtení 0:41
Anna-Marie Hanzlíková

Žít raději krátce a ve zdraví, nebo dlouho s potížemi? V Americe mají jasno

Žít raději krátce a ve zdraví, nebo dlouho s potížemi? V Americe mají jasno
Zdroj: Pexels/Marcus Aurelius/volně k užití
ZDRAVÍ PŘÍPRAVA NA DŮCHOD SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Žil*a bys raději dlouhý život, ale se zdravotními problémy, nebo raději kratší, zato zdravý život?

Ačkoliv poslední léta frčí trend dlouhověkosti, kdy kolují tipy, jak se dožít co možná nejvyššího věku, anketa ukázala opačnou tendenci. Odpovídalo v ní na 2 200 Američanů a Američanek a 66 procent z nich si vybralo právě variantu kratšího, ale vitálního života.

Doporučeno
Praha má jednu z top pizzerií v Evropě. Prestižní žebříček je plný překvapení Praha má jednu z top pizzerií v Evropě. Prestižní žebříček je plný překvapení 17. května 2024 v 7:47

Ukázal se také většinový názor, že dlouhověkost by neměla být posuzována jen na základě věku, ale také podle zdravotní kondice.

Průměrný věk dožití je v Americe 73,5 roku pro muže a 79,3 roku pro ženy. Většina dotázaných se však chtěla dožít až devadesáti let, i když 60 procent z nich si myslí, že se jim to nepovede.

Anketa:
Co bys zvolil*a ty?
Kratší a zdravý život.
Dlouhý život s obtížemi.
Kratší a zdravý život.
100 %
Dlouhý život s obtížemi.
0 %

Častou obavou, kterou lidé pociťují, je strach, že nebudou mít dostatek peněz, aby si mohli dopřát kvalitu života, po které touží, a stráví tak v důchodu méně času se svými blízkými.

Server CNBC k jejich článku o zmíněném průzkumu připojil pět tipů na delší dobu dožití. Připomíná také, že tipy ti pomůžou dosáhnout nejen dlouhověkosti, ale i zdravějšího života, ať už jsi jakéhokoliv věku: 

  1. Hlídej si stres.
  2. Spánek je priorita.
  3. Jez zdravě.
  4. Často cvič.
  5. Nekuř.
Domů
Sdílet
Diskuse