Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2024 v 9:07
Čas čtení 0:43
Eva Thonhauserová

VIDEO: Usyk jako první porazil Furyho a sjednotil čtyři tituly. Brit požaduje odvetu

VIDEO: Usyk jako první porazil Furyho a sjednotil čtyři tituly. Brit požaduje odvetu
Zdroj: Getty Images/Francois Nel
ZAHRANIČÍ BOJOVÉ SPORTY BOX TYSON FURY
Uložit Uložené

Fury byl dobrý zejména v první polovině duelu, ale Usyk dominoval v druhé polovině zápasu.

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk porazil v Saúdské Arábii Brita Tysona Furyho a sjednotil všechny čtyři hlavní boxerské tituly v těžké váze (WBA, WBC, IBF a WBO).

V Rijádu Usyk porazil Furyho na body po dvanácti kolech. Jeden z rozhodčích viděl vítězství Furyho, další dva se přiklonili na stranu Usyka. Ukrajinec vyhrál po výsledcích 115:112, 114:115 a 114:113.

Fury byl dobrý zejména v první polovině duelu, ale Usyk dominoval v druhé polovině. V devátém kole zasáhl Brita několika údery a poslal ho do počítání. Fury zbývající kola doboxoval, aniž se dostal do potíží, ale ukrajinský boxer přesto diktoval tempo zápasu.

Fury s výsledkem nesouhlasil

Smlouva zahrnuje možnost odvety, Fury tak v ringu okamžitě prohlásil, že je připraven na odvetu a nesouhlasí s výsledkem zápasu.

Brit utrpěl první porážku ve své profesionální kariéře. Svému soupeři vyjádřil úctu, podle něj však rozhodčí rozhodli špatně: „Věřím, že jsem zápas vyhrál. Bylo to jedno z nejhloupějších rozhodnutí v historii boxu. Ale nebudu naříkat a vymlouvat se. Uvidíme se znovu v říjnu,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse