Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2024 v 7:45
Čas čtení 0:44
refresher team

Tohle jsou nejlepší restaurace na světě. Češi a Češky mají nejblíž do Vídně a Berlína

Tohle jsou nejlepší restaurace na světě. Češi a Češky mají nejblíž do Vídně a Berlína
Zdroj: Pxhere/volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Vyšel nový žebříček nejlepších restaurací světa, Evropa v něm má bohaté zastoupení.

Dlouho očekávaný seznam 50 nejlepších restaurací světa pro rok 2024 byl zveřejněn už ve středu 5. června na slavnostním ceremoniálu, který se konal v Las Vegas. Na akci se sešli nejlepší šéfkuchaři a šéfkuchařky a další ikony pohostinství na světě.

Doporučeno
Nejlepší kopečkové zmrzliny v Brně podle místních. Otestovali jsme všechny, jedna jasně vede Nejlepší kopečkové zmrzliny v Brně podle místních. Otestovali jsme všechny, jedna jasně vede 31. května 2024 v 11:00

Ve 22. ročníku populárního žebříčku se rozhodně neztratila Evropa, která bodovala hned čtyřiadvacetkrát. Českou stopu bohužel v seznamu nenajdeme, do některých top podniků to ale Češi a Češky nemají vůbec daleko.

Například na 43. místě figuruje berlínská restaurace Nobelhart & Schmutzig. Berlín má další želízko v ohni dokonce ještě výše, a to Restaurant Tim Raue, který skončil 30. Z některých částí Česka je to co by kamenem dohodil i do Vídně. Tam najdeš 22. nejlepší restauraci na světě – Steirereck. Zastoupení má v žebříčku také Paříž, Londýn, Madrid nebo Kodaň.

Evropa dokonce opanovala i stupně vítězů. Na 3. místě je restaurace Table by Bruno Verjus, kterou najdeš v Paříži. Na 2. místě následuje podnik s názvem Asador Etxebarri, který se nachází ve španělském Atxondu. Španělsko figuruje i na prvním místě, a to zásluhou barcelonské restaurace Disfrutar.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Disfrutar Restaurant (@disfrutarbcn)

Kompletní žebříček najdeš tady.

Domů
Sdílet
Diskuse