Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Čteš poslední stranu článku:
Přinášíme ti TOP 6 nejlepších jídel na světě. Český zástupce v nejlepší stovce tě překvapí

2. Roti canai

Tradiční placka z mouky, vody a přepuštěného másla ghí je spojená s Malajsií a okolními zeměmi. Recept údajně do Malajsie přinesli indičtí dělníci, kteří se tam stěhovali. Pokrm má jedinečnou texturu, které se docílí skládáním těsta. Nejčastěji se placka podává jako příloha ke kari.

placka, jídlo, kari
Zdroj: Flickr/Alpha
Doporučeno
Jsem people pleaser a neumím říkat ne. Už dva roky se to učím. Během sexu, v práci i svým blízkým Jsem people pleaser a neumím říkat ne. Už dva roky se to učím. Během sexu, v práci i svým blízkým 16. června 2024 v 9:30

1. Picanha

Nejlepším jídlem světa se stal brazilský steak Picanha. Tento kus hovězího masa je velmi oblíbený, často se griluje a vyžaduje důkladnou přípravu.  Tento kus masa se nejčastěji používá na špízy. Maso se nejprve griluje a potom se po vláknech nakrájí. Picanha musí být dokonale propečená, protože obsahuje málo tuku. Kvůli špatnému propečení by maso mohlo být při podávání moc tvrdé.

maso
Zdroj: Pexels/Leonardo Luz
Doporučeno
Top headlineři, neokoukané talenty a nezapomenutelná atmosféra. Rock for People je nejlepší festival v Česku (Reportáž) Top headlineři, neokoukané talenty a nezapomenutelná atmosféra. Rock for People je nejlepší festival v Česku (Reportáž) 16. června 2024 v 14:50
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse