Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2024 v 15:10
Čas čtení 0:50
Ilona Hobzová

Oblíbený italský region ti dá 750 tisíc za to, že se tam přestěhuješ. Má to své podmínky

Oblíbený italský region ti dá 750 tisíc za to, že se tam přestěhuješ. Má to své podmínky
Zdroj: Flickr/Diana Robinson/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ ITÁLIE
Uložit Uložené

Sníš o bydlení v Toskánsku? Třeba je tohle příležitost pro tebe.

Nedávno jsme tě informovali o tom, že vesnice na Sicílii nabízí některé domy za pouhá tři eura, nyní se lákavá příležitost nabízí i na italské pevnině. Malebné Toskánsko představilo program, v jehož rámci nabízí nově přistěhovaným až 30 tisíc eur, v přepočtu tedy něco přes 750 tisíc korun.

Doporučeno
Hitovka Netflixu bude mít druhou sérii. Objeví se i řada nových postav Hitovka Netflixu bude mít druhou sérii. Objeví se i řada nových postav 26. června 2024 v 18:03

„Toskánské hory jsou územím jedinečné krásy s vesnicemi, které je třeba znovu objevit a které trpí vylidňováním,“ řekla pro server euronews viceprezidentka regionu Stefania Saccardi. Doplnila, že rozhodnutí žít v některé z obcí Toskánska může být výzvou a příležitostí, zejména pro mladé lidi.

S problémem odlivu obyvatelstva se toskánské hory potýkají dlouhodobě. Mladí lidé se stěhují za prací do měst. Kromě této populační krize si mnoho obcí neví rady s obrovským počtem opuštěných domů. Toskánsko tak v rámci programu Residenzialità in Montagna 2024 (Bydliště v horách 2024) nabízí nově nastěhovaným za koupi domu deset až třicet tisíc eur. I když to zní snově, má to několik háčků.

Peníze, které lidé dostanou, nesmí přesáhnout 50 procent nákladů na dům a jeho rekonstrukci. Dům je třeba také koupit v opravdu horském městě, které nesmí mít víc než pět tisíc obyvatel. Žadatel*ka musí být občanem*občankou Evropské unie nebo mít povolení k pobytu trvající nejméně 10 let. Pro zájemce, kteří takové podmínky splňují, je program otevřen do 27. července.

Domů
Sdílet
Diskuse