Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
30. června 2024 v 8:00
Čas čtení 3:36
Vojtěch Vanda

Co poslouchat v červenci? Deep Purple tě naladí, Ice Spice rozdivočí a dokončíš to s Cigarettes After Sex

Co poslouchat v červenci? Deep Purple tě naladí, Ice Spice rozdivočí a dokončíš to s Cigarettes After Sex
Zdroj: Dolo Entertainment / UMG / Propagační materiál
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

I když jsou prioritou letní festivaly, releasy nepočkají. Vyjde nějaký rap, nějaký pop, promluví legendy a nováčci dostanou šanci se ukázat. Tolik k předmluvě, pojďme rovnou na to.

Cigarettes After Sex – X's

Cigarettes After Sex
Zdroj: Day After / Propagační materiál

Pokud vezmeme náš přehled chronologicky podle data vydání, tak na nás jako první vyjde v rámci Refresher výběru pro červenec americké dream pop, respektive slowcore těleso Cigarettes After Sex. Pět let čekali fanoušci texaské skupiny s unikátním charakterem na navazující desku, dočkají se jí, fingers crossed, druhý červencový release day. Ponese název X's.

Třetí studiovka kapely vedené kytaristou Gregem Gonzalezem se dle vyjádření samotných členů bude podobně jako deska Cry (2019) nebo Cigarettes After Sex (2017) věnovat lapáliím, chybám, ale místy možná také příjemným chvilkám v romantických vztazích. Změnou v novince bude časové ohraničení. X's se údajně chystá věnovat jen jednomu konkrétnímu vztahu, jenž Gonzaleze potkal.

Doporučeno
Velký test majonéz ze supermarketu: Gigant zklamal. Víme, která je nejlepší a jak dopadly veganské náhražky Velký test majonéz ze supermarketu: Gigant zklamal. Víme, která je nejlepší a jak dopadly veganské náhražky 16. června 2024 v 8:00

Znít bude jako pokání. Gonzalez totiž nedávno pro média přiznal, že „vztahy nezapomíná, nemá dar sladkého zapomnění, ale musí se z nich vypsat a pak je ze svých písní analyzuje“. Takže půjde vlastně o něco jako workshop lásky.

Poměrně širokou ochutnávku z desítky nových chystaných skladeb na X's již najdeš v éteru jako singly. Jako první vyšel v únoru Tejano Blue, dva měsíce poté Dark Vacay a nakonec, ostatně jak se blíží release date, Baby Blue Movie

OneRepublic – Artifical Paradise

OneRepublic
Zdroj: OneRepublic / Propagační materiál / Mosley

Ve stejný den by se měli s novým projektem vrátit do repráků posluchačů coloradští pop-rockeři OneRepublic, kterých je všude plno, zejména v Německu na probíhajícím Euru. Artificial Paradise, nadcházející šestá deska kapely, která má vyjít právě 12. července, však nebude pouze o hymně fotbalového šampionátu s názvem Fire.


Teda alespoň si to myslíme. Parta kolem frontmana Ryana Teddera ještě úplně neodhalila celý tracklist, přestože se o desce oficiálně ví již od 6. června. Nálož by to ale mohla být pořádná vzhledem k tomu, že od posledního alba Human uběhly takřka tři roky a OneRepublic rozhodně neseděli se založenýma rukama – kromě zmíněného Eura dali hlas i filmu Top Gun: Maverick s miliardovým hitem I Ain't Worried a také několik EP.

Doporučeno
Takto zní aktuálně nejlepší český pop. Calin na Bieber Fever tlumočí, jak chutná úspěch (Recenze) Takto zní aktuálně nejlepší český pop. Calin na Bieber Fever tlumočí, jak chutná úspěch (Recenze) 5. června 2024 v 13:00

Celý drop tak bude velkým překvapením. Ale o to zajímavější bude si jej poslechnout, no ne?

Deep Purple – =1

Deep Purple
Zdroj: earMusic / Propagační materiál

Pozor na třetí červencový týden. Release day si totiž s největší pravděpodobností uzmou pro sebe rockové legendy legend Deep Purple. Na tohle se posaď – angličtí veteráni, jejichž Smoke on the Water zná každý v Indii, na Sibiři i v Grónsku, vydávají třiadvacátou desku s názvem =1. 

Třináct stop a rozdováděný rokenrol slibuje čtveřice Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice a Don Airey, která se musela z personálních důvodů rozloučit s kytaristou Stevem Morsem. Na nahrávce, která má vyjít 19. července, jej nahradil Simon McBride. Kapela slibuje na desce pravou esenci sedmdesátkového rocku, kterou vlastně sami od roku 1968 definovali. 


Jestli se jim to daří, nebo ne, můžeš posoudit už nyní. Ze 13 chystaných stop jsou venku dvě s plnohodnotnými klipy. Nejdříve ukázali Portable Door a navázali na ni s Pictures of You

Denzel Curry – King Of The Mischievous South Vol. 2

Denzel Curry
Zdroj: PH Recordings / Propagační materiál

Ke konci měsíce se k písničce dostanou milovníci trendy rapu i posluchači respektující rapovou legacy. Denzel Curry se sám řadí jak k první, tak k druhé sortě, což dokazuje nejen jeho virální potenciál (XXL Freshman Cypher, song ULTIMATE atd.), ale také jeho přehled o hudbě, znalost historie, dodržování žánrových rovin a vzdávání holdu kořenům a starším.

Třetí týden v červenci se objeví v jeho diskografii již šestá studiová deska, která ponese název King Of The Mischievous South Vol. 2.

Doporučeno
Když odložená kočka, kráva i hroznýš žijí šťastný život. Útulek dělá „sbíráním hovínek“ lepší svět (Reportáž) Když odložená kočka, kráva i hroznýš žijí šťastný život. Útulek dělá „sbíráním hovínek“ lepší svět (Reportáž) 2. června 2024 v 8:00

Původně měl tento nosič navazovat na mixtape 13LOOD 1N + 13LOOD OUT MIXX z roku 2020, jak uvedl sám umělec pro Miami News, vzhledem k zaměření na jižanský hip-hop stylem i spoluprací. Jenže nakonec prý půjde ještě hlouběji a pokusí se navázat na mixtape z roku 2012 s názvem King of the Mischievous South, Vol. 1 (Underground Tape 1996).


Na co se člověk může těšit? Zatím víme, že Curry vydá 15 nových věcí, v nichž mu bude sekundovat nejen legenda jižanského rapu Kingpin Skinny Pimp, ale spousta dalších mainstreamových jmen, jejichž povinností je ale dodržet tvrdší, gangsterskou flow, tolik typickou pro Houston, Memphis nebo právě jižní Floridu, odkud Curry pochází.

Mezi těmito jmény najdeme TiuCorine nebo A$AP Ferga (slyšet je můžeme na singlu HOT ONE), tracklist každopádně prozrazuje všechny (Ski Mask, Juicy J, Ty Dolla $ign, Kenny Mason, 2 Chainz a další).

Ice Spice – Y2K!

Ice Spice
Zdroj: Dolo Entertainment / UMG / Propagační materiál

Výběr zakončujeme newyorskou bombou, jejíž věhlas se nyní přirovnává minimálně ke Cardi B. Ice Spice se totiž konečně chystá vydat svůj studiový debut, který, jako pravé dítě milénia (narodila se v roce 2000), pojmenovala Y2K!. Avšak v jakém stylu se ponese, můžeme opravdu odvozovat pouze z názvu, jelikož nehledě na to, že se blíží release date (26. července), stále není znám playlist. 

Doporučeno
Podnikatelé se tu mění v latexové otroky a foťák ti při vstupu přelepí páskou. Berghain je jeden z nejextrémnějších klubů na světě Podnikatelé se tu mění v latexové otroky a foťák ti při vstupu přelepí páskou. Berghain je jeden z nejextrémnějších klubů na světě 20. června 2024 v 7:30

První tease k vydání desky, která má navázat na zatím jediný ucelený projekt, EP Like..? z ledna 2023, poslala bývalá volejbalistka do světa v listopadu minulého roku. Od té doby vyšlo několik singlů, z nichž nejúspěšnějším se stal Think U The Sh*t (Fart) z letošního ledna a očekává se, že bude lead singlem nového alba. Že opravdu vyjde, potvrdila na začátku června.

Navíc dosud poslední singl s názvem Phat Butt vyšel ven i s oficiálním coverem, takže si můžeme být jistí, že o prázdninách bude co poslouchat.


Nakonec bychom rádi zařadili i zajímavé tipy, které se nám nedostaly do výčtu. Swifties se jistě těší na akustické verze tracků Taylor Swift z posledního alba, které nyní dropují. Rapheads zase určitě registrují 42 Dugga, Kena Carsona či kolabo Rich The Kida, Famous Dexe a Jaye Critche a mainstreamoví posluchači se zase mohou těšit na singl Katy Perry nebo album Remi Wolf.

Zpět
Sdílet
Diskuse