Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. června 2024 v 16:16
Čas čtení 2:36
Veronika Ábelová

Žádné davy ani přeplněné pláže. Přinášíme tipy na nedoceněné letní výlety po Evropě

Žádné davy ani přeplněné pláže. Přinášíme tipy na nedoceněné letní výlety po Evropě
Zdroj: Flickr/aiva./volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ VÝLET DO ZAHRANIČÍ
Uložit Uložené

Lákají tě vodní radovánky nebo venkovní stezky? Tato místa v Evropě si užiješ bez lidí a jsou také skvělou alternativou k běžně přeplněným městům nebo plážím.

Letní prázdniny a období dovolených jsou za dveřmi. S tím přichází i vybírání toho správného místa, kam vyrazit. A jestli ještě nemáš rozhodnuto, přinášíme ti šest tipů na letní výlety po Evropě!

Doporučeno
Tohle je šest evropských měst, která rozhodně stojí za návštěvu. Praha je v top 3 Tohle je šest evropských měst, která rozhodně stojí za návštěvu. Praha je v top 3 25. června 2024 v 8:32

Server TimeOut oslovil redaktory a redaktorky po celém městě a zjistil, jaké jsou jejich oblíbené letní výlety v Evropě. Tato místa nabízí skvělé alternativy k přeplněným pobřežím i městům. Od klidnějších chorvatských cest na ostrovy až po estonskou lázeňskou dovolenou. Pojď se na ně podívat!

Umělecká stezka na jihu Francie

Většina lidí nejčastěji zavítá do Provence. Venkov Francie si ale můžeš užít i bez davů lidí. V parku Friche d’Escalette na kraji Marseille se nachází stezka propojující průmyslovou továrnu na lití olova z 19. století a národní park Calanques. Stezka vede mezi kopci, které lemují zbytky cihlových zdí. Na konci na tebe čekají pohyblivé pavilony od Jeana Prouvého.

Severně od Aix-en-Provence se nachází další stezka, tentokrát podél vinné révy. Ta obsahuje 40 děl, kterým dominuje nedávno nainstalovaná socha těhotné ženy Prune Nourry Mater Earth vycházející z travnatého pole.

Doporučeno
Přinášíme ti top 6 nejlepších jídel na světě. Český zástupce v nejlepší stovce tě překvapí Přinášíme ti top 6 nejlepších jídel na světě. Český zástupce v nejlepší stovce tě překvapí 14. června 2024 v 8:10

Na jihu Francie také stojí za to vyrazit lodí z Hyères na Ile de Porquerolles, kde se nachází Villa Carmignac. Ta nabízí expozice špičkových umělců, jako je Warhol nebo Basquiat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený French Center of Design 🇫🇷 (@frenchcenterofdesign)

Vnitrozemské pláže ve středním Portugalsku

Teplou vodu, divokou přírodu a spoustu místa bez lidí najdeš na písečných říčních plážích ve středním Portugalsku. Během letní sezóny jsou tato místa vybavena lehátky, plážovými bary i přítomností plavčíků. Na své si tu přijdou i lidé milující plavání, kajak nebo paddleboard. Tyto vnitrozemní pláže jsou lemovány horami nabízejícími skvělou příležitost pro horskou cyklistiku, běh i pěší turistiku. Podél pláží se nachází také břidlicové stezky, které se vinou 14 obcemi. Po cestě najdeš občerstvení i levné ubytování.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Visit Lisboa (@visit_lisboa)

Balkán na kolech

Cesta dlouhá dva tisíce mil startuje v Kobaridu, kde se Slovinsko setkává s Itálií. To je výchozím bodem pro cyklostezku jménem Trans Dinarica napříč Balkánem. Kompletně bude otevřena v červenci a povede celkem osmi zeměmi. Cyklostezka spojí bývalou Jugoslávii a Albánii.

Doporučeno
Máš velká prsa a nemůžeš sehnat plavky? V těchto se budeš cítit pohodlně i sexy Máš velká prsa a nemůžeš sehnat plavky? V těchto se budeš cítit pohodlně i sexy 26. června 2024 v 14:00

Projet Balkán na kolech znamená následovat smaragdově zelenou řeku Soča přes Slovinsko nebo se vydat do vinařské oblasti Goriška Brda ochutnat místní bílé víno Rebulas nebo Blue Pinots. Po cestě cyklostezkou tě nemine ani zážitek v podobě města Nova Gorica s bohatou historií.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Trans Dinarica (@transdinarica)

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse