Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
25. června 2024 v 8:32
Čas čtení 1:38
Ella Petrová

Tohle je šest evropských měst, která rozhodně stojí za návštěvu. Praha je v top 3

Tohle je šest evropských měst, která rozhodně stojí za návštěvu. Praha je v top 3
Zdroj: Flickr / Viajart Andorra / volně k užití
KULTURA ČESKO CESTOVÁNÍ ITÁLIE RAKOUSKO ŠPANĚLSKO VÝLET DO ZAHRANIČÍ
Uložit Uložené

Tipni si, která země ovládla se svými městy žebříček.

Ano, je to Itálie. Jak jinak. Její města jsou jednoduše úchvatná a italskou atmosféru si zamiluje naprosto každý. Mrkni na žebříček ze serveru Ranker, v němž hlasovali uživatelé a uživatelky, kteří tak vyjadřují svůj autentický pohled na každé jedno město, jež navštívili.

Doporučeno
Móda z festivalu: Na Metronomu vedly outfity ze sekáče i ze Sheinu. Návštěvnictvo si chválilo málo lidí v areálu Móda z festivalu: Na Metronomu vedly outfity ze sekáče i ze Sheinu. Návštěvnictvo si chválilo málo lidí v areálu 24. června 2024 v 14:00

Ať už přemýšlíš nad poznávacím výletem, nebo se někam chceš vydat během léta, ale i zimy, hledáš perfektní místo na svatební cestu, vyrážíš čistě za zábavou anebo chceš vyzkoušet nějaké kulinářské pochutiny, v některém z těchto měst to určitě najdeš.

6. Benátky

Okouzlující a naprosto unikátní. Město na vodě. Všechno funguje jen a pouze na vodě, gondoly patří mezi jeden z hlavních dopravních prostředků a na mostě jsi takřka každou chvíli. Jestli se nějaké město opravdu liší od ostatních, tak jsou to právě Benátky. Byl by hřích je někdy nenavštívit.

Jen si dej pozor na nový poplatek, pokud se do tohoto města chystáš jen na otočku.

Benátky
Zdroj: Unsplash/Ricardo Gomez Angel/volně k užití

5. Vídeň

Někdy se říká, že si jsou s Prahou podobné. Od nás je nedaleko, takže zajet se podívat do Vídně není vůbec náročné. Vyjímá se svou krásnou architekturou a pro lidi, kteří mají rádi zábavu, je to místo jako stvořené, nachází se tam totiž slavný zábavní park Prátr s velkým počtem nejrůznějších atrakcí.

Doporučeno
Obchodní dům Máj otvírá po dvouleté rekonstrukci. Nabízí sice devět pater zábavy, ale vlastně v něm nenajdeš nic Obchodní dům Máj otvírá po dvouleté rekonstrukci. Nabízí sice devět pater zábavy, ale vlastně v něm nenajdeš nic 25. června 2024 v 9:30
Vídeň
Zdroj: Unsplash/Jacek Dylag/volně k použití

4. Barcelona

Gaudí si s tímto městem vyhrál. Dominanty, jako je Sagrada Família či Park Güell, jsou nedílnou součástí barcelonské architektury. K tomu všemu patří ale i nádech španělské kuchyně, spojení paelly a sangrie je prostě něco. Velkým bonusem je i dlouhá pláž, která je celoročně přeplněná lidmi, protože kdo by nechtěl moře ve městě?

Barcelona
Zdroj: Flickr / Viajart Andorra / volně k užití
Doporučeno
„Jsem ochotný riskovat,“ říká Jiří Procházka před sobotní bitvou. Conora McGregora se zastal „Jsem ochotný riskovat,“ říká Jiří Procházka před sobotní bitvou. Conora McGregora se zastal 25. června 2024 v 10:00
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse