Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
1. července 2024 v 8:15
Čas čtení 0:39
Vincenc Novák

Morgan Freeman se stal obětí umělé inteligence. Na TikToku jeho hlas zneužívají podvodníci

OSOBNOSTI FILM UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Americký herec Morgan Freeman poděkoval svým fanouškům za jejich snahu upozornit na imitace jeho hlasu vytvořené umělou inteligencí.

„Děkuji svým neuvěřitelným fanouškům za jejich bdělost a podporu při upozorňování na neoprávněné používání hlasu umělé inteligence, která mě napodobuje,“ napsal v pátek na X herec, který se proslavil filmy Vykoupení z věznice Shawshank či Million Dollar Baby

Freeman se díky svému unikátnímu hlasu stal nedávno terčem hned několika imitací na TikToku, informuje Daily Mail. Sérii videí vytvořila žena, která se vydávala za hercovu neteř. 

87letý herec není první známou osobou, která se stala terčem hlasových imitací. Nedávno právní tým herečky Scarlett Johansson vyzval společnost OpenAI, aby vysvětlila, jakým způsobem vytvořila svoji hlasovou asistentku Sky, jejíž hlas se velmi podobá právě hlasu americké herečky. Sama Johansson uvedla, že jí šéf společnosti Sam Altman nabídl, aby svůj hlas konverzačnímu chatbotovi propůjčila, nabídku však odmítla. 

Morgan Freeman
Zdroj: Wikimedia Commons / By U.S. Secretary of Defense / volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse