Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Dvojice, které vyhrály jeden druhého. Podívej se na nejslavnější olympijské páry

Laura a Jason Kennyovi

Tentokrát to byla cyklistika, která spojila tyto sportovní hvězdy. Jejich poslední společná olympiáda byla v roce 2020 v Tokiu. Laura letos v březnu oznámila konec své kariéry, která byla opravdu úspěšná. Společně se svým manželem mají doma na dvanáct olympijských medailí. Laura také zvýšila povědomí o problémech s mimoděložním oplodněním, když o své zkušenosti otevřeně promluvila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jason Kenny (@jasonkenny107)

Dana a Emil Zátopkovi

Legendární dvojice, jejíž příběh slyšel aspoň zčásti snad každý. Zátopkovi se seznámili v roce 1948 při cestě do Bratislavy, kde měli závody. Oštěpařka a vrcholový atlet si potom každý odvezli z olympiády v Helsinkách v roce 1952 medaili. A ne jednu, Zátopek získal dokonce tři. O příběhu vrcholového sportovce Emila Zátopka vznikl i stejnojmenný film, který nabízí pohled do jeho tvrdě vydřené kariéry i soukromí. Emil a Dana spolu prožili celý život, a to navzdory všem překážkám.

dana a emil zátopkovi
Zdroj: Wiki Commons/ Väinö Kannisto/ volně k užítí
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse