Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
včera 1. října 2024 v 12:57
Čas čtení 1:46
Ella Petrová

Před 5 lety zemřel Karel Gott. Vdova Ivana sdílela dojemnou vzpomínku

Před 5 lety zemřel Karel Gott. Vdova Ivana sdílela dojemnou vzpomínku
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
HUDBA CELEBRITY ČESKÁ HUDBA KAREL GOTT
Uložit Uložené

Věřil*a bys tomu, že už to je pět let, co nás opustil náš nejpopulárnější český zpěvák?

Dne 1. října 2019 Česko zasáhla velmi smutná zpráva. Ve věku 80 let nás navždy opustil božský Kája. Dnes tak uctívá jeho památku nejen jeho rodina a blízcí, ale i fanoušci a fanynky po celé republice, kterým se jeho hlas navždy vepsal do srdcí.

Doporučeno
„Chodily mi i výhružky smrtí. Týden jsme ani nevycházely ven.“ Rosie z Hell's Kitchen se potýká s extrémní kyberšikanou „Chodily mi i výhružky smrtí. Týden jsme ani nevycházely ven.“ Rosie z Hell's Kitchen se potýká s extrémní kyberšikanou 30. září 2024 v 7:00

Na zpěvákův hrob na hřbitově na pražských Malvazinkách míří davy fanoušků a fanynek, přinášejí květiny, ale i různé vzkazy. K uctění památky veřejně přispěla i Ivana Gottová, která na sociálních sítích sdílela dojemnou vzpomínku na svého milovaného muže. Vytvořila celou koláž společných fotek a k ní přidala vzkaz.
 
„Nejdražší Karle! Nemohu uvěřit, jak těch pět let bez Tebe neskutečně rychle uteklo! A kolik věcí se za tu dobu v naší zemi a ve světě událo! Nestačil by ses divit! I když… přeci jen jsi tušil některé události dříve než většina z nás,“ tak začíná její dopis pro Karla. „Jak mnohokrát napsali Tvoji příznivci – doba se dělí na éru za Karla a dobu po Karlovi! Věřím, že mohu mluvit právě i za ně, jak strašně moc nám tady všem stále chybíš!“ 
 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karel Gott Agency (@karelgottagency)


„1. říjen bude pro mě navždy spojený s bolestnou vzpomínkou Tvého odchodu, a proto už pět let nemohu slavit narozeniny s naší společnou kamarádkou Ilonou, i když Tobě by to jistě nevadilo. Rád jsi slavil a oslavoval životy druhých. Rád sis na život se všemi připíjel. A tak i za Tebe připiji k dnešním narozeninám nejen Iloně Csákové, ale také panu Jiřímu Suchému. NA ŽIVOT!“ pokračoval v dojemnému vzkazu.
 
„Náš milovaný Kájo, Tvá nesmrtelná duše se dnes musí cítit tolik šťastná, jak na Tebe VŠICHNI a VŠUDE v nejlepším vzpomínají. Prožila jsem s Tebou téměř dvacet let nádherného života. Byl jsi mi vším. Rádcem, oporou, inspirací. Přítelem a manželem, který mi dal dvě báječné dcery. Věřím, že jsem Ti to dobro, co jsi vždy a všude rozdával, svou láskou a péčí vracela. Též chci věřit, že mé úsilí o důstojné udržování Tvého jména Ti tam nahoře dělá velkou radost. Snažíme se Ti tady dole nedělat ostudu. A víme, že ji ani neděláme,“ poukázala tím například na to, že pořádá vzpomínkové koncerty na jeho památku.

Doporučeno
KVÍZ: Karel Gott by oslavil 85. narozeniny. Jak dobře ho znáš? KVÍZ: Karel Gott by oslavil 85. narozeniny. Jak dobře ho znáš? 14. července 2024 v 13:00

„Vzpomínáme na Tebe všechny tři s největší láskou, pokorou a vděčností. Jsi navždy v našich srdcích. Tvé Ivana, Charlotte a Nelly,“ uzavřela. Její vzkaz vzal pravděpodobně všechny za srdce. Společně vychovali dnes již osmnáctiletou Charlotte Ellu a šestnáctiletou Nelly Sofii. 
 
Připomenout si můžeš nejoblíbenějšího českého zpěváka například v klipu Srdce nehasnou. Duet nazpíval se svou dcerou Charlotte, která po něm zdědila hudební nadání. Píseň vyšla půl roku před tím, než zpěvák zemřel, všechny tehdy velmi dojala a dnes má na YouTube už téměř 90 milionů zhlédnutí.

Domů
Sdílet
Diskuse