Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Český MMA šampion už za pár dní možná projde peklem. Uvidíme trilogii s Karlosem Vémolou?

„Pro některé fanoušky asi hořké sousto, ale nebál bych se, že by to Oktagon nějak nezachránil. (...) Budu se ale snažit to (zápas s Engizekem, pozn. red.) vyřešit co nejrychleji a pak se třeba uskuteční nějaký ten hovor,“ komentoval Kincl zrušený zápas Vémoly.

Doporučeno
Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? 11. května 2022 v 7:00

Kincl a Vémola se poprvé utkali v roce 2018, kdy zvítězil „Terminátor“ na body. V loňské odvetě, které předcházela zlá krev a ostrý trashtalk na obou stranách, pak vítězství po pěti kolech oslavil Kincl. Vzájemné skóre na zápasy je tedy mezi oběma vyrovnané a mnozí fanoušci by rádi viděli, jak by dopadlo třetí měření sil.

Třetí zápas s Vémolou, který je šampionem polotěžké váhy, by navíc pro Kincla mohlo znamenat šanci získat v organizaci druhý pás. Tedy za předpokladu, že by se boj uskutečnil ve váhové kategorii do 93 kilogramů. „Já bych tolik neriskoval, přišel bych tam vyhrát, ale šel bych o jiný opasek, mohl bych si dát kapitolu dvojnásobného šampiona. Jak se mi to rozleželo v hlavě, nějaký smysl to dává,“ citoval Kincla server Ruik.

Anketa:
Kdo by podle tebe vyhrál v zápase Kincl vs. Vémola 3?
Patrik Kicnl
Karlos Vémola
Patrik Kicnl
55 %
Karlos Vémola
45 %

Na druhou stranu se však Kincl domnívá, že z pohledu organizace by jeho případná výhra nad Vémolou ohrozila zájem diváků o „Terminátorovu“ plánovanou trilogii s Attilou Véghem. „Je velké riziko, až 90 %, že Karel prohraje a zas by se rozpadla trilogie s Attilou a ztratil by se zájem,“ dodal Kincl.

Vémolův trenér André Reinders však myšlenku třetího zápasu s Kinclem podpořil a svého svěřence by do zápasu pustil. Už jen proto, aby napravil svůj poslední výkon. „Já jsem rozhodně pro, protože Karlosův výkon v odvetě byl jeden z těch horších v kariéře. I proto si myslím, že by trilogie dávala smysl,“ sdělil Reinders pro Sport.cz.

kincl vémola
Zdroj: OKTAGON MMA
Doporučeno
Muradov: Nic na mě nemají, o papíry v Česku budu dál bojovat. Po zápase pojedu na dovolenou Muradov: Nic na mě nemají, o papíry v Česku budu dál bojovat. Po zápase pojedu na dovolenou 13. září 2024 v 8:30

Ať už ale nadcházející titulová bitva mezi Kinclem a Engizekem dopadne jakkoliv, očekává se, že příštím vyzývatelem v pořadí o pás ve střední váze (do 84 kg) bude navrátilec do Oktagonu Makhmud Muradov. Ten posledních pět let působil v největší světové MMA organizaci UFC a po návratu do Česka si poradil se světovým bojovníkem Scottem Askhamem. Spekuluje se, že o titul ve středí váze by s vítězem duelu Kincl vs. Engizek mohl bojovat na konci roku v O2 areně, na oficiální potvrzení ze strany organizace si však musíme ještě počkat.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse