Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 7. října 2024 v 7:00
Čas čtení 2:41
Ondřej Jarůšek

Český MMA šampion už za pár dní možná projde peklem. Uvidíme trilogii s Karlosem Vémolou?

Český MMA šampion už za pár dní možná projde peklem. Uvidíme trilogii s Karlosem Vémolou?
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

Neoddiskutovatelný král střední váhy Patrik Kincl už v sobotu 12. října na Oktagonu 62 stane tváří v tvář obávanému soupeři, který už 10 let neprohrál. Co bude potom?

Bude to největší turnaj, jaký kdy organizace Oktagon MMA uspořádala. A zároveň dost možná největší výzva, jaké kdy šampion Kincl čelil. Opasek se mu totiž před zraky více než 50 tisíc diváků pokusí vzít Kerim Engizek, tamní hvězda, která od roku 2014 likviduje všechny soupeře jako na běžícím páse. Samotný Kincl připustil, že by se mohlo jednat o nejtěžší zápas jeho kariéry.

Doporučeno
Oktagon odhalil hvězdu, která vystoupí na obří halftime show! Oktagon odhalil hvězdu, která vystoupí na obří halftime show! 3. října 2024 v 10:00
Patrik Kincl.patrik kinclkincl vémolavémola kincl
Zobrazit galerii
(8)

Rozdává KO v prvním kole

Engizek má opravdu pozoruhodnou zápasovou bilanci, která budí respekt. Za celou svou kariéru prohrál pouze čtyřikrát a na kontě má 20 výher. Drtivou většinu z nich navíc ukončil nekompromisně před limitem. Jedenáct soupeřů s ním nevydrželo ani jedno kolo. Právě v prvních pět minutách tak Engizek bude zřejmě nejnebezpečnější. Soupeři s ním kleci zažívají peklo, kterým teď bude chtít provést i Kincla.

Doporučeno
Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché 3. dubna 2021 v 18:30

Šampion Kincl na půdě Oktagonu ještě neprohrál, v posledním boji mu však poměrně zavařil Polák Piotr Wawrzyniak, nakonec jej však český bijec ukončil ve třetím kole. Výhodou pro Kincla však může být skutečnost, že celých pět kol Engizek ještě nikdy nebojoval, pokud se tedy Kinclovi úvodní tlak podaří ustát, mohl by svého soupeře s přibývajícími minutami takticky přebodovat.

Anketa:
Kdo podle tebe zvítězí?
Patrik Kincl
Kerim Engizek
Patrik Kincl
67 %
Kerim Engizek
33 %

Z pohledu kurzů je Kincl velkým favoritem, to zejména díky svým zkušenostem a velké komplexnosti. Zápasy umí rozhodovat v postoji stejně efektivně jako na zemi. Nakonec se tak může stát, že právě Kincl bude tím, kdo oslaví rychlou výhru. Ostatně ani on sám neskrývá, že by si rád připsal vítězné ukončení během prvních minut. Vyhlíží totiž trilogii s Vémolou, kterému se před turnajem v listopadu zranil soupeř.

kincl vémola
Zdroj: OKTAGON MMA

Trilogie s Vémolou o pás šampiona?

Šampion polotěžké váhy Karlos Vémola se měl utkat na listopadovém turnaji v Bratislavě se svým rivalem Samuelem Krištofičem, ten se však vážně zranil a organizace zatím neoznámila náhradu. Kincl se tak na sociálních sítích sám přihlásil s tím, že by do zápasu s Vémolou v případě rychlé výhry proti Engizekovi nastoupil.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse