7. místo
Po pivech se popularitě těší také víno, na 7. místě se umístila konkrétně Pálava. Podle TasteAtlas se jedná o plná a aromatická vína, a „přestože jsou jemně sladká, nejlepší příklady jsou obvykle dobře vyvážené s kyselinkou a svěžestí“.
6. místo
Další vinnou příčku obsadil Cabernet Moravia. Mezi nejlepší vzorky řadí server takové, které mají tmavě granátovou barvu, vůni černého rybízu, třešní, borůvek a pepře.
5. místo
V druhé polovině žebříčku ještě trochu přitvrdíme. Vůni českých Vánoc uživatelé a uživatelky ocenili a tuzemák dali na 5. místo.
4. místo
„Obvykle jsou lehká a aromatická, zatímco nejlepší vzorky mají vynikající rovnováhu zbytkových cukrů a kyselin,“ popisuje TasteAtles Muškát moravský, který se umístil na bramborové pozici.
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3