Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2015 16:14
Čas čtení 0:00
Peter Hlavička

Koupil by sis tričko za 50 Kč, kdybys viděl, za jakých podmínek bylo vyrobeno?

MÓDA
Uložit Uložené

Celosvětová módní iniciativa Fashion Revolution, jejímž hlavním cílem je zlepšení pracovních podmínek při výrobě oblečení a ochrana přírodních zdrojů, už bojuje proti ...

Celosvětová módní iniciativa Fashion Revolution, jejímž hlavním cílem je zlepšení pracovních podmínek při výrobě oblečení a ochrana přírodních zdrojů, bojuje proti takzvané rychlé módě v mnoha evropských zemích, včetně Slovenska. V Berlíně se tak například rozhodli nabídnout lidem na náměstí Alexanderplatz bílá trička z automatu za cenu okolo 50 , kterým by asi na první pohled neodolal nikdo z nás. Jediný problém je v tom, že si po zaplacení musíš prohlédnout krátké video o tom, jak se tvé tričko vyrábělo. Najít tričko za 50 Kč totiž může vypadat na první pohled jako skvělá věc, ale ne každý hned myslí na to, jakou cestu si do té doby prošlo.

Domů
Sdílet
Diskuse