Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2015 12:01
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Díky této zábavné aplikaci si můžete vytvořit hratelný level Super Maria na každé webové stránce

TECH
Uložit Uložené

Anglický vývojář vytvořil pro Mac desktopovou aplikaci Screentendo, která umožní uživatelům z vybrané části webové stránky udělat hratelný level Super Maria.

Pokud jste milovníky Nintendo série Super Mario, Screentendo by mohlo být právě pro vás. Jedná se o novou desktopovou aplikaci pro Mac, díky které si můžete například z nápisů nebo log na webových stránkách vytvořit hratelný level legendární plošinové arkády. Naprogramování Screentenda má na svědomí softwarový developer z Anglie Aaron Randall, který ji vytvořil v aplikaci Cocoa a Sprite Kit. Screentendo funguje tak, že se na obrazovce objeví poloprůhledné okýnko a uživatel si ho přetáhne na vybrané místo, kde chce, aby se level Maria vytvořil. Pak stačí jen na okýnko kliknout a počkat, až se oblast vyrenderuje. Až vše bude připraveno, vygeneruje se pozadí a ze vzduchu se spustí známý instalatér.

Jak ale sám tvůrce aplikace na svém blogu uvádí, Screentendo má své mouchy a renderování trvá velmi dlouho. Přestože je možné Screentendo použít na každé stránce, je potřeba vybrat oblast s dostatečným kontrastem barev, jako třeba barevné logo Google na bílém pozadí. Dále říká, že se mu aplikaci podařilo vytvořit „během pár dní“, ale myslím, že by stálo za to si s ní možná ještě trochu pohrát. Její ovládání a změna velikosti okýnka totiž vyžaduje určitou znalost kódování a určitě by bylo jednodušší Screentendo prostě nainstalovat. V současné době je kód jeho aplikace dostupný na serveru GitHub, kde si ho může každý stáhnout. A taky stejně jako mnozí další doufám, že se Screentenda brzy dočkáme i pro PC, nápad je to totiž výborný. Následující video vám ukáže, jak se z loga Google stane hřiště pro Maria.   

Domů
Sdílet
Diskuse