Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2015 19:24
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

S 63 AMG Coupé Black Edition? Mansory vám ho vyrobí s brutálním bodykitem a 1000 koňmi!

TECH
Uložit Uložené

Nekompromisní tuner se podíval na zoubky nejluxusnějšímu a nejkrásnějšímu kupé z Affalterbachu.

Pokud se začneme bavit o brutálních úpravách vozidel, určitě vás ve sklonku sekundy musí napadnout prioritně dvě jména, která v této branži, nehledě na sympatie, stojí jednoznačně na vrcholu - Brabus a Mansory. Blíží se autosalon ve Frankfurtu, tedy víceméně pro náš trh poslední důležitá výstava novinek, a tak ani úpravci nezahálejí, právě naopak, toho je příkladem i jmenovaná dvojice, která kuje pikle ve velkém. Tentokrát dáme přednost druhému jmenovanému, protože tuner s  německým půvedem krátce před oním veletrhem vypouští do světa další extrém. Není tomu tak dávno, co si Mansory zajistilo opravdu velkou pozornost upravenou Skovou limuzínou a nově se hlásí o slovo s obdobným modelem. Ve věci je konkrétně Mercedes-Benz S 63 AMG ve verzi Coupé, což značí, že nekompromisní tuner se podíval na zoubky nejluxusnějšímu a nejkrásnějšímu kupé z Affalterbachu.

Mansory statečně polarizuje společnost, za což mohou především jejich exteriérové ​​úpravy, no a jinak tomu určitě nebude ani teď. Vždyť plácnout na jedno z nejelegantnějších vozidel na scéně křídlo, jaké mnohdy nenajdeme ani na pravých okruhových automobilech, neocení s určitostí široká masa lidí. Kompetentní v tom ale mají jasno, jejich úprava totiž v názvu počítá s dodatkem Black Series, což značí, že výsledkem má být ultimátní verze, která se má přiblížit zjevem ale i výkonem těm nejextrémnějším Mercedesům. Samozřejmě, trojcípá hvězda ve svém portfoliu BSko postavené na základech třídy S nemá a ani to neplánuje udělat, proto pokud máte o něco podobného zájem, Mansory vám umí vyjít vstříc. To obnáší značně rozšířené blatníky, mohutnější nárazníky, prahy, nové firemní 22" disky Spider, rozměrný difuzor a přítomnost zmíněného křídla. Zevnějšek okoření množství nasávacích a odvětrávajících otvorů, no a pochopitelně, neboť se nejedná o jakéhokoli úpravce, všechny nástavce a doplňky jsou vyrobeny z uhlíkových vláken. připočítejte k tomu matný šedý kabát, zatmavené detaily včetně lišt a zadních světel a z krásného kupé se stal strach nahánějící pozdrav z pekla ve stylu black on black. A popravdě řečeno, na poměry Mansory nevypadá až tak špatně, i když noblesa původního S Coupé zde již přítomna není.

S 63 AMG Coupé Black Edition? Mansory vám ho vyrobí s brutálním bodykitem a 1000 koňmi!

To, na co se díváte, je ale jen jedna strana mince. Ta druhá stojí na tom, co tahle bestie skrývá pod vskutku kontroverzním kabátem. Jelikož jde o S 63ku, v motorizaci jako takové máme jasno, a tak se i v tomto případě bavíme o 5,5litrové V8čce, která standardně nabízí 585 koní a 900 N.m, což zdaleka není málo, spíše více než dost. Nebylo by to ale Mansory, kdyby mělo na věc jiný názor. Pokud byste si mysleli, že pravého mercedesáckého mága, Brabuse, už netrumfne nikdo, mýlili jste se. Takto upravené Sko počítá s výkonem 735 kW / 1000 koní a kroutícím momentem omezeným na úrovni trucků, 1400 N.m! Pochopitelně, tohle už není otázka garážového chip tuningu, ale výsledekem jsou důkladné a kompletní přestavby jednotlivých motorových části v rámci vysoce-výkonného kitu M1000 - nové turbodmychadlo, sání, kompresor, ojnice, kliková hřídel a mnoho dalšího, objem motoru však zůstal nezměněn. Rychlostní parametry jsou famózní. Z 0-100 km/h vystřelí tento medvěd již za dechberoucích 3,2 sekundy, zatímco maximální rychlost je z bezpečnostních důvodů omezena na rovných 300 km/h. Ambiciózní srdce je ale ve skutečnosti schopné atakovat podstatně vyšší hranice.Tím informace ze strany Mansory končí, cenové relace zatím zveřejněny nebyly, více se jistě dozvíme ve Frankfurtu.

S 63 AMG Coupé Black Edition? Mansory vám ho vyrobí s brutálním bodykitem a 1000 koňmi!
Domů
Sdílet
Diskuse