Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2015 16:27
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nejočekávanější a graficky najvymakanější hry roku 2016

TECH
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro vás 20 nejočekávanějších herních titulů pro rok 2016. Našli jste si mezi nimi i vy svého favorita?

Úvod tohoto článku nebude ničím výjimečný, protože podobně zaměřených příspěvků naleznete na webu nespočet a s blížícím se koncem roku těch NEJ minulého a NEJ příchozího roku jen přibude. Už podle názvu jste si určitě domysleli, o čem bude tento. Bohužel, nehrál jsem všechny očekávané ani pozitivně hodnocené hry v tomto roce, takže vytvářet žebříček těch nej by bylo nesmyslné a ničím nepodložené. Tak se zaměříme na rok 2016 a přinášíme vám celkem 20 velkých titulů, z nichž minimálně o 15 z nich slyšel úplně každý. Pokud ne, pravděpodobně tento článek čtete kvůli frázi graficky nejvymakanější. Okecávat to více nemusíme, textu bude dost, pojďme tedy na první desítku z 20 nejočekávenejších titulů roku 2016.

1. Uncharted 4 - 18. březen 2016 (PS4)
Nebudeme chodit kolem horké kaše, Uncharted je na prvním místě, protože většinu ve spojitosti s nejočekávanější hrou roku 2016 napadne Uncharted 4 jako první. Geniální storytelling, i když místy s klišé aspekty, nám byl vyprávěn přes úžasné cutscény a hratelné prostředí prostřednictvím pohybů rtů a těl skvěle napsaných postav. Zábavná hratelnost, množství úžasných momentů, jaké poskytuje hráčům jen tato série a množství dalšího obsahu a těch nejzákladnějších superlativů, jakými se může tato série pyšnit, se nejenže spojí, ale ještě i vylepší pro 4., pravděpodobně závěrečnou část příběhu o Drakeovi. Podle gameplay trailerů nás čeká neuvěřitelný herní zážitek, i když zápletka je asi znovu extrémně klišoidní a bojím se, že každý z nás si už domyslel, jak to bude s Drakeovým bratrem. Více se rozkecávat ale nemůžeme, to si necháme na preview.


2. Dishonored 2 - jaro/léto 2016 (PC, PS4, Xbox One)
Pokračování úspěšné, kvalitní a hráči milované stealth akce s okouzlujícím steampunkovým prostředím, náročným gameplayem (pokud jste ho hráli tak, jak se hrát měli), skvělým level designem, vizuálem, chytlavou a zároveň nesmírně zábavnou hratelností měl dorazit mnohem dříve. Alespoň tak by si to přáli všichni hráči. Na letošní E3 došlo k oficiálnímu teaserovému sdělení a dostali jsme i pár základních informací. Vrátí se Corvo, hlavní představitel z jednotky, ale hrát budeme moci i za princeznu, kterou jsme zachraňovali. Samozřejmě, dost vyrostla, a nejenže už i vypadá jako žena, je už i mnohem schopnější. Obě postavy přitom přinesou do hry vlastní elementy způsobu hraní.


3. Doom - jaro 2016 (PC, PS4, Xbox One)

Atmosféra prvních trailerů a gameplayů byla skvělá, variabilita zbraní a brutalita potěšila, stejně jako absence autohealingu, a tedy potřeby doplňování života, ale byli tu věci, kterými mě Doom nepotěšil. Gameplay totiž vypadá stereotypně, hra jako taková nenabízí nic inovativního a také multiplayer spíše vypadá jako směs Titanfallu a Halo. Reinkarnace série se pravděpodobně bude líbit milovníkům značky a určitě si najde i pár nových hráčů.


4. Homefront: Revolution - 2016 (PC, PS4, Xbox One) 

Před 4 lety vyšlo pod hlavičkou THQ akční FPS Homefront, které nám ukázalo USA okupované Severní Koreou. Po krachu THQ se značky chopil Crytek, který rovněž přišel do finančních problémů, a tak Homefront odkoupil Deep Silver a značná část vývojářů z Cryteku se přesunula právě do nově vytvořeného studia Dambuster. Nejde o remake, jde o zcela novou hru. Dočkáme se pořádného vizuálu s propracovanými texturami, snad kvalitního příběhu, ale hlavně nelinárního průběhu hrou. Mapa bude rozdělena do dvou oblastí. V jedné bude probíhat odboj, v druhé budou žít lidé pod diktaturou nepřátel. Vaším úkolem bude pomoci rebelům vrátit lidem svobodu.

5. Tom Clancy’s The Division - 8. březen 2016 (PC, PS4, Xbox One)
Jedna z nejkrásnějších a nejvíce oku lahodících prezentací byla určitě ta pro The Division od Ubisoftu. Reveal trailer na E3 každému odpálil zadek svou technickou propracovaností, nádhernou grafikou, spoustou gadgetů, detailním New Yorkem, atraktivním příběhem, respektive situací na planetě a množstvím detailů, o jaké jsme v hrách vždy stáli. Titul se ale odhalil příliš brzy, celkový buzz už mezitím uvadnul, Ubisoft hru výrazně downgradoval a navíc jde o primární multiplayerový titul, takže se nějakého výrazného příběhu asi nedočkáme, nemluvě o tom, že bez dobrých spoluhráčů bude tato hra snad jen z poloviny tak kvalitní a zábavná, jak jí to její potenciál umožňuje. Stále však jde o velmi očekávaný titul plný množství herních možností, které stojí za prozkoumání. A stále to vypadá velmi dobře i na pohled.

 

6. Quantum Break - 5. duben 2016 (Xbox One)
Několikrát odložená hra od Remedy také doplatila na nekonečné čekání na release. Představení hry bylo úžasné, zase jednou jsme zůstali s otevřenou pusou, ale přišlo zdlouhavé ticho, šeredně málo nových záběrů a informací, pár odkladů a hráči se jednoduše zaměřili na jiné tituly. Quantum Break je ale zpět, má pár měsíců do vydání a každý je jím nadšený. Zda dokáže naplnit svůj potenciál je sporné, ale gameplay založený na ovládání času nabízí množství zábavy a dechberoucích nascriptovaných momentů.

7. ReCore - jaro 2016 (Xbox One)
Exkluzivita pro Xbox nás zavede do světa, kde jsme jedni z posledních lidí, kteří přežili. Zatím nevíme, co se stalo, ani v jaké situaci se svět kolem nás bude nacházet, víme však, že hlavní hrdinka se spřátelí s jakousi entitou, která svou energii dokáže vnést do jakéhokoliv předmětu a oživit ho (čili něco jako ten z kouře v Hellboyovi). Většinou na sebe ale přebírá podobu psa. Budeme tak ve dvojici bojovat proti nástrahám života a snažit se neumřít. Některé takové duše vám budou chtít pomoci, jiné vám půjdou po krku. Nic bližšího však nevíme.

8. Batman (Telltale Games) - 2016

Po The Walking Dead, Tales from the Borderlands a Game of Thrones tak půjde o další mimořádně očekávanou interaktivní akci plnou napětí a zábavy. Hra vyjde příští rok, pravděpodobně, na PC, Mac a obě generace konzolí. Zatím bohužel nevíme nic víc, ale to by se v následujících měsících mělo změnit.

9. Deus Ex: Mankind Divided - 23. srpen 2016 (PC, PS4, Xbox One)
Příběh nás zavede dva roky po událostech Human Revolution, znovu si zahrajeme za Jensena a znovu dostane pár upgradů, které mu pomohou bojovat proti nové hrozbě. Po úmrtí milionů lidí se každý bojí augmentovaných jedinců, což má za následek teroristické útoky a postupnou paniku. Jensen se proti tomu staví a tak se dostane i do palby dvou stran. Podle trailerů půjde o klasický Deus Ex. Vývojáři nebudou vycházet ze zajetých kolejí a rozhodně nemají v plánu své fanoušky a hráče zklamat. Akční FPS by měla nabídnout kvalitní příběh, kyberpunkové prostředí plné nebezpečí a nepřátel hodných zabití.

10. Horizon Zero Dawn - 2016 (PS4)
Autoři Killzone přišli s open-world futuristickou akcí nového světa, který opustila stará civilizace a je na nás, abychom zjistili, co se stalo s místem, po kterém nyní kráčejí robotičtí dinosauři. Hlavní hrdinka se jmenuje Aloa, je žena, používá luk a je zkušená v boji, takže si s ní užijeme hromadu akce. O příběhu se neví nic, spolehlivě se drží pod rouškou tajemství, a to mnohým asi velmi vyhovuje. Půjde o RPG se stromem schopností, více možnostmi, jak přivést svého soupeře k zemi a také se můžeme těšit na skutečně velký open-world, po kterém se budeme moci pohybovat i rychle, i když nám autoři zatím neprozradili, jak přesně. Vydání očekáváme na podzim.


Představili jsme vám první desítku titulů, na které se můžeme v roce 2016 těšit. Čeká nás tedy dalších 10, plus pár indie bonusů, o kterých si povíme pár vět, do té doby můžete hádat, co jsme si pro vás připravili. Nějaké 2-3 týdny vás ale udržíme v napětí, pokud dovolíte. V anketě se můžete vyjádřit, který titul z výše zmíněných očekáváte nejvíce vy, i když už asi všichni známe výsledek dopředu.

Bonus: Ratchet and Clank - 14. duben 2016 (PS4)

Původně mělo jít o remaster prvního dílu na PS2 z roku 2002. Nakonec se ale vývojáři z Insomniac Games rozhodli vypracovat zcela novou hru založenou na herních mechanismech originálního díla. Vylepšená byla grafika, snímkování, textury, detaily, přidalo se větší rozlišení, no a těšit se můžeme na novou hratelnost pro Clanka, nové zbraně, levely a tak dále.

Zbylou desítku s bonusem a očekávanými indie tituly si představíme příště. Nevím ještě, kdy přesně to bude, ale už teď se můžete těšit na mnoho skvělých a zajímavých titulů, na které jste možná mezitím už i zapomněli, ale my vám je opět připomeneme a také si o nich povíme nějakých pár nových informací. Pevně věřím, že se do té doby i objeví nějaká nová gameplay videa, že, Mafie?

Domů
Sdílet
Diskuse