Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. ledna 2016 14:12
Čas čtení 0:00
Samuel Majdek

Válka slov: Dokáže mladá generace vysvětlit archaismy a ti starší naopak slova jako swag, hashtag nebo tweet?

REFRESHER
Uložit Uložené

V naší válce slov jsme mladou generaci potrápili archaismy bukréta, árešt a nářečným slovem fiók. Starších jsme se zeptali na význam slova swag, hashtag a tweet.

V rámci naší série videí z bratislavských ulic naše Barbora tentokrát zastavila náhodné kolemjdoucí, aby si s nimi zahrála malou slovní válkuMladou generaci překvapila a některé i značně potrápila archaismy jako například bukréta (kytice) nebo árešt (vězení) a slovem z nářečí fiók. Starších respondentů se naopak ptala na význam modernějších slov swaghashtag nebo tweet. Jak si s těmito slovy poradili kolemjdoucí, se dozvíš ve videu níže. Všem respondentům každopádně děkujeme za odvahu. Mimochodem, pokud se ti zdá, že Barbora nosí stále stejný outfit, bude to tím, že všechny dosavadní videa byla natočena během jednoho dne. A příště zajistíme, aby byl i věkový rozdíl mezi generacemi větší.

Domů
Sdílet
Diskuse