Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2016 11:44
Čas čtení 0:00
Jakub P.

Drake vydá album Views From the 6 v dubnu. Zatím poslouchej povedený nový song, který nenechává nic nedotčené

HUDBA
Uložit Uložené

Summer Sixteen! Ať už máš Drakea rád, nebo ne, musíš uznat, že tento singl z připravované desky se podařil.

V první polovině tohoto roku vyjde několik velkých alb, mezi které samozřejmě počítáme i Drizzyho Views From the 6. V posledních týdnech nám skrz jeho nebo Fortyho Instagram odhalují záběry ze studia napovídající, že dokončení desky se vskutku blíží. Kluci z Toronta to potvrdil i oficiálně, a to včera na OVO Sound Radio, kde zazněla informace, že Views se do světa dostanou v dubnu. Na internetu se ihned objevila spekulace ohledně data 16.4., což by přesně sedělo s telefonním kódem Toronta - 416. A protože Drake už samotným názvem projektu odkazuje na své rodiště, není to až tak nereálné.

Najisto však víme jinou věc. Tou je fakt, že kromě informace ohledně měsíce vydání alba zveřejnil Champagne Papi inový singl. Jmenuje se Summer Sixteen a myslím, že mi dáš za pravdu, že jde o celkem povedenou záležitost. Produkci této skladby si vzali na starost Drakeovi dvorní - 40 a Boi-1da, ale přispěl i Cubeatz. Při přechodu ke druhé sloce je zase vysamplovaný Brian Bennet a jeho Glass Tubes. Na agresivnějším Summer Sixteen se Drake staví do pozice 6 Goda, který hodnotí jak počínání sebe, tak i ostatních hudebníků, zejména těch, kteří se ho snažili potopit. Pokud tě při této větě napadl Meek Mill, trefil ses přesně do černého. Raperovi z Filadelfie adresuje Drizzy pár řádků, z nichž vyberu například: "I let the diss record drop, you was staying right below me, nigga / We must have played it a hundred times, you was going to bed." Touto lajnou kanadský hudebník naráží na incident z torontského hotelu Four Season, kde si Meek s Nicki po koncertě pronajali pokoj, ovšem učinil tak i Drizzy, akorát o patro výš, aby jim mohl celou noc pouštět Back to Back. Níže v článku se dozvíš, že tuto zprávu potvrdila i druhá strana. Meek však není jediným, kdo si ze Summer Sixteen něco odnesl. Je pravděpodobné, že řádkem: "All you boys in the new Toronto want to be me a little," nepřímo dissuje Tory Laneza, který se s Papim v poslední době příliš neshodl. No a v neposlední řadě, zajímavé jsou i bary s Kanyem, Jay Z a Barackem Obamou (ty samozřejmě nejsou v žádném případě urážkami), kterými Aubrey ukazuje, s kým se asi v hip-hopu chce bavit.

"I used to wanna be on Roc-A-Fella then I turned into Jay / Now I got a house in LA, Now I got a bigger pool than Ye / And look man, Ye’s pool is nice, mine's just big is what I’m saying / I’m that nigga’s what I’m saying"

Nyní ale k tomu Meek Millovi, kterého jsem zmiňoval již výše. I když Drake vzbudil releasem Summer Sixteen velký zájem, internet ještě více šokovala věc, co se udála potom. Asi 15 minut po vydání oné skladby totiž vydal Meek Mill nové EP 4/4 Pt. 2 i s trackem War Pain. To by nebylo nic průlomového, ale Meek v něm velmi okatě rapuje o věcech, o kterých Drizzy rapoval poprvé veřejně teprve před 15 minutami. Uvedu příklad. "And you claimin' you HOV now? Why you state that shit?" Jak věděl partner Nicki Minaj, o čem bude jeho protějšek rapovat na do té doby nevydaném songu? Má Meek někoho v OVO táboře, kdo mu posouvá informace, případně rovnou celé skladby? Nebo slyšel někde nedokončenou verzi Summer Sixteen a rychle nahrál odpověď? Jezdec MMG to vysvětlil na Instagramu obrázkem, pod který napsal, že mu to řekl Drizzyho ghostwriter, ovšem to je pravděpodobně jen vtip. Tak či onak, zmiňuje to i ve War Pain: "You ain't write it' nigga, we caught ya, can't erase that shit." Abych nezapomněl, na začátku tracku, o kterém je tento odstavec, Meek potvrzuje incident z hotelu v Torontu, ale přidává vlastní pohled na věc - počítá si tisíce, a tak mu je jedno, co se děje o patro výš. Celá Meekova sloka na War Pain je vlastně diss na Drakea a v prvních řádcích i na 50 Centa, přičemž si ze Champagne Papiho dělá legraci kvůli, podle něj, vtipné skladbě Hotline Bling nebo kvůli tomu, že když se s Drakem poprvé setkali, chtěl být 6 God s Meekem kamarád a dokonce se vyfotil s řetízkem Dreamchasers. Ať to ale pěkně uzavřeme, padlo i tvrzení, že když vyjde mixtape Dreamchasers 4, Aubrey už bude minulostí. Na koho stranu se v tomto restartovaném beefu stavíš? Myslíš, že má Meek Mill dostatečnou sílu nebo jej October's Very Own pohřbí?

"When I met you, you was on my dick / Asked me to hold the DC chain, now you want some shit"

The ghost writer told me!

Fotka uverejnená používateľom Meek Mill (@meekmill),


Pro více informací ze světa rapu sleduj Raporter

Domů
Sdílet
Diskuse