Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. února 2016 14:35
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Co víme o pokračování Deadpoola? Nahradí Wolverina, nakopne X-Men univerzum a přidá se i Cable?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Scénáristé Deadpoola byly vyzpovídáni o sequelu a přinesli zajímavé informace.

Většina z nás má premiéru již za sebou , někdo už byl i na druhé projekci, a tak se pomalu můžeme soustřeďovat na druhou část, i když je ještě velmi brzy. Máme však nějaké nové informace od scénáristů Rhetta Reese a Paula Wernicka (skutečných hrdinů), které něco málo naznačují.
 
V první řadě by byli nešťastní, kdyby Deadpool 2 schytal slot, který dříve patřil sequelu Fanstastické čtyřky. Červenec 2017 je až příliš brzy na to, aby se stihl napsat kvalitní scénář a všechno to dát dohromady. Já osobně bych si raději počkal a vůbec by mě nerozčilili, kdybychom snímek viděli až v létě 2018. Scénář k jedničce vznikal dlouhá léta, vypiloval se až k dokonalosti a i to je důvod, proč to bylo tak úžasné. Je možné, že Fox bude chtít uvést snímek co nejdříve, protože je velmi úspěšný (v podstatě láme rekordy), ale na druhé straně není vůbec naivní si myslet, že studio dopřeje tvůrcům čas, aby připravili další nezapomenutelný zážitek. Reese a Wernicke jsou si ale vědomi, v jaké pozici jsou. Odklepli jim snový projekt, a tak, když Fox řekne, aby skočili, jediné, na co se zeptají, bude: „Jak vysoko?“

Co víme o pokračování Deadpoola? Nahradí Wolverina, nakopne X-Men univerzum a přidá se i Cable?

Pokud jste vydrželi až do konce jednotky, víte, že se v dvojce objeví i Cable, což se teasovalo již slušnou dobu. Společně se Siryn jsou si s Deadpoolom dost blízcí a je jim jasné, že je fanoušci budou vyžadovat. První jmenovaný je již jistý, zatímco o té druhé ještě nic nevíme. Scénáristé se zároveň vyjádřili, že také jako samotný Reynolds, i oni by rádi přivedli týmovku X-Force na stříbrná plátna. Pokud nás pravidelně čtete, víte, že X-Force se dlouho plánovalo, jistý čas psal scénář i Jeff Wadlow (Kick-Ass 2, Never Back Down), ale v posledních měsících je o projektu jakési nebezpečné ticho. Tvůrce X-Force, Rob Liefeld, byl dříve s Jeffovým scénářem tak spokojený, že chválou rozhodně nešetřil a označil ho za více než působivý. Dokonce prozradil, že se v něm nacházel nejen Cable, ale i Deadpool. Po premiéře Singerovy pecky z roku 2014, X-Men: Days of Future Past, ve které se mimochodem objevil i mutant Warpath (zakládající člen a základní pilíř X-Force), se tedy počítalo s tím, že Wadlowův počin dostane konečně zelenou. Vše se ale změnilo v momentě, kdy na internet unikly zkušební záběry pro nového Deadpoola. Ty sklidily ohromně kladné ohlasy, a tak studiu nezbývalo než X-Force opět odložit. Ještě před premiérou Deadpoola, konkrétně koncem prosince, se na internetu objevil koncept art od Gregoryho Semkowa. Ten zobrazuje možnou pětici hlavních hrdinů.

Co víme o pokračování Deadpoola? Nahradí Wolverina, nakopne X-Men univerzum a přidá se i Cable?

Na obrázku tak z pravé strany najdete již výše zmíněného Warpatha, amerického domorodce se super silou a supersmysly, Domino, zkušenou a obávanou střelkyni, která dokáže manipulovat s pravděpodobností, v pozadí letícího držitele rychlého proudového pohonu Cannonballa, schopného vytvářet silová pole a pozornost si v neposlední řadě zaslouží i Cable. Kromě toho, že je to Cyclopsův syn, šéf X-Force a silový mutant, dokáže také cestovat v čase a ovládat nejen telepatii, ale i telekinezi. Cablea tedy potvrzeného pro Deadpoola 2 máme. S odchodem Hugha Jackmana z X-Men univerza a s příchodem Reynoldse jako Deadpoola, jehož jsme si všichni okamžitě zamilovali, získalo studio Fox velmi zásadního žolíka.

Deadpool totiž může nakopnout X-Men univerzum snad z každé stránky. Jeho implementování do klasických X-Men filmů by, pravděpodobně, nefungovalo, ale Fox by nějaké těsto určitě našlo. Pokud by to však nevyšlo, máme tu pokračování, spin-offy a v neposlední řadě X-Force. Je to jakási marvelovská odnož Suicide Squad, akorát jsou to dobráci. Dobráci, kteří ale nejednají v rukavičkách a se zlem a gangstery se vypořádávají po svém. Základními členy jsou častokrát Colossus, Deadpool, Cable, Warpath či Psylocke. Správně, po X-Men: Apocalypse zůstane Foxu představit už jen Cablea, přičemž mohou angažovat množství jiných postav. Nesmíme zapomínat ani na to, že by to bylo ideální místo pro představení nového Wolverina. Nestál by na něm film a Fox by si odzkoušel, zda sedne divákům, přičemž může být mnohem drsnější a trhat končetiny, vzhledem k možnému Rkovému zpracování. Fox má prostě mnoho možností, přičemž většinu z nich jim umožnil realizovat právě Deadpool, jehož se tak velmi štítili. Velké díky, Ryane, Time a pánové scenáristé.


Je tu prostě příliš mnoho otazníků, na něž odpověď zná jen málokdo. Tržby Deadpoola budou důležitým aspektem v rozhodování se o budoucnosti X-Men univerza, ale zdá se, že Singer se po natočení 20 000 mil pod mořem k tomuto světu vrátí, Wolverine se úspěšně přeobsadí a k tomu všemu tu máme Deadpoola a možná X-Force, nemluvě o sólovce Gambita a dalších týmovkách.

PS: V posledních dnech se hlasitě hovoří o Rku i pro třetího Wolverina. Nejsme proti, jen doufáme, že se toho nyní nebude chytat každý akční film. Jak se správně vyjádřil James Gunn (režisér Guardians of the Galaxy), studia najednou začnou přebírat Deadpoolův koncept. Nebude to ale originalita a skvělý scénář, jen s diváky začnou zacházet, jako by byli hlupáci. A to jediné Deadpool neudělal (budeme ho alespoň takto parafrázovat).


X-Men: Apocalypse - 27. květen 2016
Gambit - 7. října 2016 (počítá se s odsunutím premiéry)
Wolverine 3 - 3. březen 2017
Fantastic Four 2 - stažené z release date plánů, zda sequel uvidíme, je momentálně velmi nejisté
Deadpool 2 - 2018?
Zatím neohlášené filmy: New Mutants, X-Force, nová X-Men týmovka ...

Domů
Sdílet
Diskuse