Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2016 12:33
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Nextbit Robin je smartphone, který je jiný. Neustále se učí, má unikátní design a také 132 GB úložiště

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Nečekejte iOS, prémiový materiál a ani slot pro microSD. Robin má svébytný styl, operační systém Android a cloud systém, který zajistí, abyste měli vždy dostatek místa.

Téměř všechny současné smartphony nemají mezi sebou (až na pár drobností) téměř žádný rozdíl. Samozřejmě nabízejí rozdílné konstrukce, jiný vzhled či jiné specifikace, ani jeden z nich však není ničím zajímavým unikátní. Pokud byste mohli pár dní používat smartphone Robin, hned pochopíte, o čem je nyní řeč. Tato novinka s příjemným plastovým povrchem totiž představuje zařízení, o které by měl zájem asi každý správný geek. A nejenže ji pohání Android s nádherně zpracovanou nástavbou, 32 GB interní úložiště rozšiřuje ještě dodatečných 100 GB online. V operačním systému je integrován speciální cloud systém, který v případě blížícího se vyčerpání kapacity na pozadí synchronizuje a vymaže fotografie nebo aplikace. Každý majitel po zakoupení dostane cloud úložiště pro zálohování dat ve výše zmíněné kapacitě, přičemž se uložený obsah dokonce i šifruje. Smartphone navíc sleduje všechno, co na něm během dne děláte a pak automaticky přizpůsobuje prostředí či nastavení běžným požadavkům uživatele.

Nextbit Robin je smartphone, který je jiný. Neustále se učí, má unikátní design a také 132 GB úložiště

Nextbit Robin pochází z kampaně na webu kickstarter.com, kde získal dostatečně velký finanční obnos na realizaci výroby, montáže a logistiky. Po vyřízení podporovatelů, kteří měli přednost, a tak dostali úplně první kusy, je nyní již dostupný i pro širokou veřejnost za necelých 400 dolarů. Cloud úložiště se bude zřejmě v budoucnu dát za dodatečný příplatek rozšiřovat o další GB nebo možná až TB, podobně jako u jiných cloud služeb (Dropbox, Drive atd.). V nabídce jsou dvě barevné verze - Mint a výrazně tmavší Midnight.

Doporučeno
Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III 14. dubna 2021 11:52

V seznamu technických specifikací figuruje 6jádrový čipset Snapdragon 808, 3 GB operační paměti RAM a ideálně velký 5.2palcový Full HD displej s údajně kvalitními zobrazovacími vlastnostmi. Na pravém boku konstrukce je umístěn snímač otisků přímo na hlavním Power tlačítku, přední strana zase ukrývá 5 MPx selfie a zadní 13 MPx hlavní fotoaparát. Na přední straně najdete i dva hlasité reproduktory se dvěma zesilovači. Nabíjení 2680 mAh baterie probíhá přes univerzální standard USB Type-C. Několik tech novinářů si mohlo telefon na několik dní vyzkoušet a některým překážel hranatý tvar nebo výstředně vypadající image, která okouzlí spíše mladší a modernější generace. Za vizuálním zpracováním stojí bývalý šéf designu z tchajwanské společnosti HTC, Scott Croyle.

Zálohování dat probíhá také automaticky, stačí, když smartphone přijde do dosahu známé Wi-Fi sítě. Žádné vyžadování povolení a ani nic podobného. Nástavba systému Android 6.0 Marshmallow (Nextbit OS) je prostě navržena tak, aby otravovala co nejméně, takže čím více ví, tím méně otázek klade.

Nextbit Robin je smartphone, který je jiný. Neustále se učí, má unikátní design a také 132 GB úložiště
Domů
Sdílet
Diskuse