Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2016 17:38
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nejlepším městem pro život je Vídeň! Praha předběhla i Budapešť nebo Varšavu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na naše hlavní město můžeme být hrdí.

Kdybys měl tu možnost, kam by ses hned zítra odstěhoval? Mnoho Čechů si stěžuje na to, že má jejich město ještě co zlepšovat a nejraději by se z něj co nejrychleji odstěhovali, ale kdyby se měli rozhodnout pro místo svého budoucího bydliště, hned začnou váhat. Známá společnost Mercier ti poté možná trochu poradí, protože právě vydala svůj tradiční žebříček známých světových měst založený na spokojenosti jejich obyvatel a dalších důležitých aspektů a jeho vítěz se nachází skutečně za humny.

Rakouská metropole předběhla všechny své světové konkurenty, a to se přitom hodnotily všemožné aspekty městského života jako například zdravotní péče, kvalita vzdělání, environmentální politika a ubytování a také mnoho dalších, takže Vídeň o něco předběhla i své evropské a světové konkurenty.

Co se týče českých zástupců, v žebříčku se umístila jen Praha na 69. místě. Naše hlavní město o jedno místo předběhlo například Detroit a o něco níže v žebříčku se poté nachází například Budapešť, korejský Soul nebo Varšava. Slovenské hlavní město Bratislava skončilo v žebříčku na 82. místě. Na samotném chvostu se poté umístil irácký Bagdád, jehož situace už pár let není ani zdaleka jednoduchá a klidná.

Nejlepším městem pro život je Vídeň! Praha předběhla i Budapešť nebo Varšavu
fastcompany

20 nejlepších měst na světě

1. Vídeň

2. Curych
3. Auckland
4. Mnichov

5. Vancouver

6. Dusseldorf
7. Frankfurt
8. Ženeva

9. Kodaň
10. Sydney
11. Amsterdam

12. Wellington
13. Berlín
14. Bern
15. Toronto
16. Melbourne
17. Ottawa

18. Hamburg
19. Luxemburg
20. Stockholm

69. Praha

77. Budapešť
79. Varšava
82. Bratislava

Kompletní žebříček najdeš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse