Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2016 14:05
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Mafia 3 se nás snaží ohromit příběhovým trailerem v dobovém New Orleans plném pomstychtivých mafiánů

TECH
Uložit Uložené

Po dlouhé době se o slovo hlásí třetí Mafia, tentokrát příběhovým trailerem a množstvím nových informací.

Uběhly více než 4 měsíce, od kdy jsme si naposledy něco řekli o třetí Mafii. Konkrétně šlo o 12minutový akční gameplay s plusy, ale i minusy. Pokud si chcete oživit paměť a zjistit, co se nám líbilo a co naopak ne, klikejte sem. Všechny starší informace najdete v tomto vlákně, takže se už nebudeme opakovat. Dnes se tedy soustředíme na nové záběry a informace, přičemž vás nemine ani pár dojmů. Postupně budeme článek updatovat a přidávat informace, takže se k němu ještě dnes vraťte.

Nový trailer

Jak jsme se zmínili v nadpise, že se nás nový trailer snaží ohromit, za mě osobně můžu říct, že se mu to vůbec nepodařilo. Líbilo se mi toho jen velmi málo, naopak, chladným mě nechalo téměř vše. Hlavní hrinda je stále nesympatický a nedokážu mu fandit, vedlejší postavy také nedokázaly zaujmout a grafické zpracování je horší než v GTA V před třemi lety. Kdyby se to nejmenovalo Mafia 3, pravděpodobně bychom se na to těšili, avšak na tuto značku máme daleko vyšší požadavky.

Děj je zasazen do roku 1968 ve městě New Bordeaux a hrát budeme za Lincolna Claye, „veterána“ z Vietnamu, který nemá italské kořeny. Do rodin v New Orleans se pustí kvůli pomstě a je možné, že to bude vyvražďovačka bez větších emocí. Lincoln totiž není velký sympaťák a po celém světě panuje mezi hráči názor, že si ho neoblíbíme zdaleka tak jako Vita nebo Tommyho. Dokonce to vypadá, že bude Vitovi šéfovat. Správně, protagonista z dvojky se objeví ve vedlejší roli spolu s černoškou Cassandrou (vede gangsterskou organizace na Haiti a má s Italy problémy) a Burkem (irský gangster). Vito si dle prvních informací měl dokonce po událostech dvojky zase něco odsedět ve vězení. Co se týče herních možností, dočkáme se velkého a pravděpodobně zábavného a atraktivně nadesignovaného města. Co v něm ale budeme dělat? Vývojáři si připravili celou plejádu bočních misí, které ale budou znamenat také progres v hlavním příběhu. Jeho cílem je zničit italskou mafii a postavit na jejím popelu novou. Jak to vše dopadne, je jen na vás. Ve videu nám bylo potvrzeno, že hra bude mít více konců.

Mafia 3 se nás snaží ohromit příběhovým trailerem v dobovém New Orleans plném pomstychtivých mafiánů

Mnohé z vás ale zajímá, kdo že to titul vlastně vyvíjí. Vyjde už tradičně pod 2K Gamespřičemž se o vývoj stará nové studio Hangar 13. To je složeno z bývalých zaměstnanců 2K Czech, nových lidí, ale i týmu za Mafií 2. Co ale potěší nejvíce, je fakt, že se na vývoji stále podílejí i Češi, a to na vysokých pozicích, odkud už mohou rozhodovat o důležitých věcech. Jde o lidi, kteří stáli u zrodu Mafie 2. Jan Kratochvíl, Michal Janáček, Ondřej Vévoda, Tomáš Mádra a Tomáš Jelínka zastupují pozice jako vedoucí skriptař, vedoucí programátor, vedoucí programátor gameplay složky, vedoucí grafik postav a vedoucí softwarový inženýr. Alespoň tak informuje herní web Hrej.cz. Nejsou ale jedinými bývalými zaměstnanci 2K Czech, kteří se na vývoji podílejí. Celkově by mělo jít o pětinu 120členného týmu, takže si můžeme s klidem říct, že Mafia je stále i česká hra (aspoň trochu). Mafia 3 vychází 7. října 2016 na Xbox One, PS4 a PC.


PS: A už víme i o prvním DLC se třemi zbraněmi a auty. Vystřižený obsah ze hry dostanete, jen pokud si ji předobjednáte. Krása.

Domů
Sdílet
Diskuse