Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2016 10:36
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 7 má přijít s novým Home tlačítkem, bez trčícího foťáku a se zvýšenou odolností vůči vodě

TECH
Uložit Uložené

Světlo světa spatřily čerstvé informace o předchozí generaci iOS smartphonu. Co nového jsme se dozvěděli?

Vypadá to tak, že fanklub kalifornského jablíčka čekají letos docela zajímavé změny, protože se nedávné spekulace o nadstandardní odolnosti vůči nepříznivým elementům opět potvrdily. A nejen to. Internetem koluje několik zajímavých novinek týkajících se iPhonu 7, který Apple představí už za pár měsíců. Pár slov padlo i o obnoveném Home tlačítku pod displejem. Jak píše renomovaný web AppleInsider, z čínských zdrojů vypluly na povrch zvěsti o změně mechanického provedení na kapacitní, tedy reagující na pouhý dotek prstu, a ne klasický fyzický stisk. Pokud do toho ještě zakomponují 3D Touch, naroste mu i funkcionalita, což v konečném důsledku pouze zjednoduší ovládání. Také se mluví jak o rovné přední, tak i o rovné zadní straně konstrukce, takže můžeme očekávat, že v současnosti dost trčící fotoaparát bude po září konečně minulostí.

Při zvýšené odolnosti se však informace rozcházejí. Podle jednoho zdroje má být iPhone 7 odolnější než současná generace iPhone 6s, podle jiného tak stejně. Díky nedávnému testu bylo možné dokonce vidět, že úroveň ochrany, přestože ho Apple nikde oficiálně neuvádí, si bez větších problémů troufne i na obávanou IP68 certifikaci, kterou disponuje nejnovější Galaxy S7 nebo S7 edge od jihokorejského giganta Samsung. Je proto velmi pravděpodobné, že IP68 konečně uvidíme i na krabičce nadcházející generace iOS smartphonu, nakolik to teoreticky můžeme brát jako testovací fázi před oficiálním uvedením zvýšené odolnosti na spotřebitelský trh. Také tomu nahrává očekávaná změna mechanického Home tlačítka za kapacitní nebo už několikrát zmiňovaná absence 3.5milimetrového jacku. Čím více otvorů v konstrukci mobilního zařízení dokáže výrobce eliminovat, tím zmenšuje šanci poškození negativním vlivem tekutin nebo drobných pískových zrníček, a to znamená méně reklamací. Zažitý standard na připojování audio příslušenství by v takovém případě zřejmě nahradil Lightning slot nebo Bluetooth konektivita, která díky neustálému vývoji žere stále méně energie.

Informace o změně Home tlačítka navíc souvisejí i s nedávno uniklým smartphonem s logem nakousnutého jablíčka a ničím nepřerušovanou plochou přední strany, kterému samozřejmě chyběl 3.5 mm jack. Unibody konstrukce stejně obsahovala dvojitý fotoaparát a něco, co se podobá na Smart Connector z iPadu Pro.

iPhone 7 má přijít s novým Home tlačítkem, bez trčícího foťáku a se zvýšenou odolností vůči vodě
Zdroj: appleinsider.com
Domů
Sdílet
Diskuse