Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2016 21:49
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Pavouci pocházející z dalekého Madagaskaru mají rádi orální sex a výjimečný není ani tvrdý kanibalismus

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené

Napsat tento článek nebylo při pohledu na jejich těla rozhodně jednoduché.

Pamatujete si ještě na létající potvoru z deštného pralesa z Jižní Ameriky? Pokud ne, nevadí, máme pro vás totiž další materiál nevhodný pro těžké arachnofoby, ale pokud jste zvědaví, klidně pokračujte ve čtení. Dlouhé a tenké nohy, několik očí, chloupky, bříško či jed způsobuje milionům lidí husí kůži a paniku, ale dnes se podíváme na další kapitolu ze života jistého druhu pavouků z exotického Madagaskaru ležícího nedaleko černého kontinentu.
 
Možně jste už dříve tušili, že sexuální aktivity ani u těchto živočichů nejsou rozhodně zanedbané, právě naopak! Rozeberme si však blíže druh známý pod označením jako Caerostris darwini. Skupina slovinských vědců se je rozhodla zkoumat a během dlouhých pozorování zjistila, že páreček ze zmíněného druhu provádí během běžného rozmnožování hned několik podivných aktivit. K Caerostris darwini je nutné poznamenat, že samičky jsou oproti samečkům až 14násobně těžší a dvakrát větší! Při jejich sexuálních aktivitách je zcela běžné, že sameček častokrát skončí jako potrava pro samičku, protože ho může kdykoliv celého sníst, a proto někdy nastává i situace, kdy sameček začne samičku omotávat pavučinou, aby jí zabránil resp. ztížil možný útok. A to není všechno.

Pavouci pocházející z dalekého Madagaskaru mají rádi orální sex a výjimečný není ani tvrdý kanibalismus
Zdroj: nature.com

A také jsou i schopní vytvořit dost velké pavučiny, do kterých byste se nechtěli zamotat:

Pavouci pocházející z dalekého Madagaskaru mají rádi orální sex a výjimečný není ani tvrdý kanibalismus
Zdroj: sciencehellyeah.wordpress.com-

Zjistilo se, že společně vykonávají i orální sex. Zachytily se totiž pohyby, kdy sameček i 100krát po sobě olízl pohlavní orgány samičky na "jedno kolo". Jedním z důvodů této činnosti může být i fakt, že samci chtějí zcela snížit riziko uchycení se konkurenčních spermií.

Pěkňoučcí pavoučci, no ne? A hned jste o další vědomost bohatší.

Domů
Sdílet
Diskuse