Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2016 20:59
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Zařízení, které ti cizí jazyky přeloží v reálném čase přímo v tvém uchu. Vzniklo, když se chlapík zahleděl do francouzské slečny

TECH
Uložit Uložené

Strčit ho do ucha a komunikační bariéry jsou pryč.

Jsi v cizí zemi, nerozumíš místnímu jazyku, ale miluješ kulturu a smýšlení. Možná ses snažil před pobytem projít si kapesní slovník, abys věděl alespoň základní fráze, ale i kdyby ses na to vykašlal, v současnosti bys už na některých místech nemusel mít žádný komunikační problém. Nové zařízení s názvem The Pilot vyráběné společností Waverly Labs si jednoduše spojíš se svým smartphonem, vložíš do ucha a když si pak v aplikaci nastavíš jednotlivé jazyky, z nichž by si potřeboval mluvenou řeč překládat, všechny komunikační bariéry jakoby se ztratily. Na trh se The Pilot dostane již toto září a se svou cenou 129 dolarů vůbec nepatří mezi příliš drahá zařízení, takže pokud teď začneš šetřit a oželíš jednu zpáteční letenku někam do Evropy, po konci prázdnin už můžeš rozumět zatím čtyřem dostupným jazykům, a tedy francouzštině, španělštině, italštině a samozřejmě angličtině.

Domů
Sdílet
Diskuse