Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2016 0:30
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Sólovka Black Panthera nabírá herecké posily, slibuje unikátní příběh a prozrazuje několik zajímavých detailů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

T'Challa so svojí účastí v Civil War získal mnoho fanoušků, a i když premiéra jeho filmu dorazí až za necelé dva roky, pár informací máme už dnes.

Nedávno premiéruící komiksový blockbuster s názvem Captain America: Civil War, který si v současnosti spokojeně vykračuje za ziskem jedné miliardy z celosvětových tržeb, má drtivá většina z vás už určitě za sebou. A někteří možná i více než jedenkrát. Názory jednotlivých diváků sice nikdy nebudou úplně stejné, což bezpochyby platí i v případě výše zmiňovaného snímku, snad nám ale dáte za pravdu, že představení Spideyho a Black Panthera dopadlo opravdu na jedničku. Tyto dvě postavy patřily rozhodně k těm nejlepším aspektem třetího Capa a jejich nadcházející sólovky se téměř okamžitě staly nesmírně očekávanými událostmi. V dnešním článku ale dostane prostor jen jeden z hrdinů, a to konkrétně ten druhý jmenovaný.

Hned se vrhněme na novinky ohledně obsazení. Jak je už nějakou dobu známo, spoluscénáristou a režisérem Black Panthera je Ryan Coogler, jehož dosavadní projekty Fruitvale Station a Creed měly jednoho důležitého společného jmenovatele. Pokud jste uvedené filmy měli možnost vidět, tak už určitě víte, že si hlavní roli v obou střihl sympatický mladík Michael B. Jordan (Fantastic Four, Chronicle). Málokoho tedy překvapí fakt, že ho ve spolupráci s Cooglerem uvidíme i do třetice. Hercova postava zatím není blíže specifikována, ale šeptá se o tom, že by mohl být záporákem. K ansáblu má výrazně nakročeno i oscarová Lupa Nyong'o (The Jungle Book, Twelve Years a Slave), která ohledně účasti v marvelovce momentálně rokuje, přičemž je její případná role také zahalena rouškou tajemství. S jejím jménem se ale často spojuje Monica Lynne, tedy Pantherova láska, bývalá zpěvačka a později i diplomatická spojka mezi Wakandou a zbytkem světa.

Sólovka Black Panthera nabírá herecké posily, slibuje unikátní příběh a prozrazuje několik zajímavých detailů
Zdroj: Getty

Co se dalších hereckých tváří týče, tak kromě Chadwicka Bosemana (Civil War, Draft Day, 42), který ztvární hlavního protagonistu, tedy bojovníka a zároveň nového krále Wakandy jménem T'Challa, bychom se mohli s velkou pravděpodobností dočkat i dvou už představených pánů. Prvním z nich je Andy Serkis (reboot Planet of the Apes, trilogie LotR) jako klasický komiksový záporák Ulysses Klaw, kterého jsme mohli vidět v Avengers: Age of Ultron, no a tím druhým v pořadí je zase Martin Freeman (trilogie The Hobbit, seriály Fargo a Sherlock) coby agent CIA Everett Ross, poprvé představený v Captain America: Civil War. Pokud vás tato infomace zaskočila, tak vězte, že Ross a T'Challa na stránkách komiksů velmi úzce spolupracovali. Kromě toho se na internetu objevila spekulace o účasti Winter Soldiera, ale o tom si něco řekneme v jiném článku.

Prezident Marvel Studios Kevin Feige navíc v jednom z nedávných rozhovorů potěšil všechny fanoušky předlohy, když potvrdil, že 90 % celkového obsazení budou tvořit afričtí a afroameričtí herci. Ale na druhé straně je velmi smutné, že podobná pocta původní látce nebo historickému materiálu stále není v Hollywoodu standardem. I když se o příběhu Black Panthera zatím neví vůbec nic, dle převahy postav s tmavou barvou pleti můžeme klidně předpokládat, že se bude většina děje odehrávat v africké Wakandě, technologicky nejvyspělejší civilizaci na Zemi, ve které se zároveň nacházejí i zásoby kovu s názvem vibranium.

Sólovka Black Panthera nabírá herecké posily, slibuje unikátní příběh a prozrazuje několik zajímavých detailů
Zdroj: Disney/Marvel

Vraťme se ale ještě na malý moment k ústřednímu hrdinovi. Vzpomínáte si ještě na náš článek ohledně Jareda Leta, který se do své role Jokera vžil až příliš? Joe RUsso, jeden z dvojice režisérů snímků The Winter Soldier nebo Civil War, v jedné diskusi totiž prozradil, že Chadwick na sebe pracoval v podobném duchu. I když se se svojí postavou snažil splynout co nejvíce, což je pro budoucnost Black Panthera v MCU jen a jen dobře, k Jaredovu extrému se ani nepřiblížil:

„Během celého příběhu produkce mluvil filmovým přízvukem a nezáleželo na tom, zda právě natáčí, nebo ne. Je to ten druh herce, jehož proces je velmi specifický. Jde o velmi intenzivní výkon.“

Jak už je zmíněno na začátku článku, režisér Ryan Coogler má na svém kontě jen dva celovečerní filmy. I když se dá v souvislosti s oběma klidně mluvit o převážně pozitivních diváckých reakcích, filmovou veřejnost i tak nejvíce zajímalo, za dokáže nasednout do rozběhnutého MCU vlaku a připravit tak kvalitní záležitost, která by v rozšířeném světě nezapadla prachem. Coogler ale odpověděl slovy, že Black Panther bude jeho nejosobnějším snímkem, který kdy doposud natočil:

Jde o specifickou výzvu. To, kvůli čemu je Marvel tak úspěšný a o co se nyní studia snaží, je tvorba obsahu, který existuje v určitém univerzu, kde na sebe jednotlivé postavy navazují. A mám pocit, že obrovskou kreativní výzvou pro mě bude právě udělat Black Panthera nejosobněji, jak se jen dá. Touto postavou a jejím příběhem jsem momentálně posednutý, přičemž si myslím, že snímek i navzdory velmi unikátnímu ději v pohodě zapadne do celkového příběhu.“

Sólovka Black Panthera nabírá herecké posily, slibuje unikátní příběh a prozrazuje několik zajímavých detailů
Zdroj: Disney/Marvel

Po Ryanových vyjádřeních je tedy jasné, že udělá vše pro to, aby vykročil do světa MCU tou správnou, úspěšnější nohou. A my mu budeme držet palce, protože kromě nemalého talentu má k dispozici i nesmírně atraktivní látku, kterou by bylo škoda pokazit. Více informací o Black Pantherovi už v této chvíli bohužel nemáme, sledujte nás ale i nadále, protože o další novinky se s vámi určitě podělíme. Na závěr už jen dodáme, že na scénáři se spolu s režisérem samotným podílel i Joe Robert Cole (seriál American Crime Story: The People v. O.J. Simpson). Premiéra této sólovky je v českých a slovenských kinech naplánována na 15. února 2018.

Domů
Sdílet
Diskuse