Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2016 21:09
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Zpěvák a producent skladeb Kanyeho Westa, Jeremih, se už za týden představí v pražském klubu Roxy

HUDBA
Uložit Uložené

A jako support nebude chybět domácí duo VR/NOBODY.

Ještě před pár lety do našich končin zabloudil atraktivní zahraniční interpret jen občas, což se v posledním období výrazně mění. Praha čím dál tím častěji hosty rapové a pěvecké koncerty jedinců i skupin, které v světovém hudebním průmyslu něco znamenají. A jedním z nich je i americký zpěvák Jeremih, který se představí v hlavním městě Česka již přibližně za dva týdny, tedy konkrétně 14. června. Místem konání je klub Roxy, který je na podobné koncerty jako stvořený, a tak budeme velmi zvědaví, jak bude znít naživo.
  

Jeremih se proslavil už v roce 2009 s pilotním albem se stejnojmenným názvem, z nějž se nejvíce uchytila skladba Birthday Sex. Už jen fakt, že tento počin vyšel pod hlavičkou prestižního labelu Def Jam, snad mluví za zpěvákovy kvality, jelikož pod ním pracovalo a pracuje mnoho nejslavnějších interpretů současnosti. Mimo zpěv se Jeremih věnuje i hudební produkci, které tvoří například pro Kanyeho. Na konci loňského roku vydal Jeremih už své třetí studiové sólo s titulem Late Nights, které nám tedy bude mít možnost odprezentovat naživo a vy máte možnost být u toho. Při této příležitosti jsme si zároveň dovolili vybrat 5 nejznámějších skladeb, které byste si měli určitě poslechnout v případě, že ještě váháte, zda se koncertu zúčastnit.

Zpěvák a producent skladeb Kanyeho Westa, Jeremih, se už za týden představí v pražském klubu Roxy

Birthday Sex

Jak jsme už zmiňovali výše, právě skladba Birthday Sex byla tou, která se v začátcích okolo roku 2009 uchytila ze všech suverénně nejvíc, o což se pravděpodobně zasloužil nejen nepopiratelně kvalitní R&B zpěv, ale i samotné téma a v neposlední řadě také videoklip. Tento platinový singl z debutového alba se umístil i v mnoha prestižních žebříčcích a zajímavostí je, že původní titul skladby byl Birthday Text, který se však autor později rozhodl změnit.



Down On Me ft. 50 Cent

Hned v roce 2010 pokračoval Jeremih v nastoleném tempu a přinášel stále další skladby a spolupráce, na nichž podstatně vynikal. Skladba Down On Me opět vyšla pod Def Jamem a tentokrát si na ni autor pozval i hosta zvučného jména, kterým je 50 Cent. Singl obohacený i o vizuál má momentálně na YouTube přes 200 milionů zhlédnutí, což snad mluví samo za sebe a věřím, že jste ji slyšeli i v minulosti.

Don't Tell 'Em 

Přesuneme se do současnosti, tedy přibližně do předloňského roku, kdy Jeremih vydal originál skladby Don't Tell 'Em, který se opět zaslouženě dočkal velkého úspěchu. Věc byla vydána jako první singl z třetího a zatím posledního sólového alba s názvem Late Nights. V původním znění hostuje na skladbě i americký raper YG, avšak už jsme se dočkali i nejednoho remixu a za všechny zmíníme ten s French Montanou a Ty Dolla $ignem.

Planez ft. J. Cole

Tato skladba sice původně vyšla už v roce 2014, kdy do ní slokou přispěl i Chance the Rapper, ale navzdory tomu se za oficiální považuje právě tato, kde se na hostovačce objevil J. Cole. Opět jde o skladbu z nejnovějšího počinu, která se také těšila úspěchu a dokonce byla nominována na cenu Grammy v kategorii nejlepší R&B vystoupení.



Oui

Aktuálně snad nejoblíbenější věc, která je v pořadí pátou skladbou objevující se v TOP 20 žebříčku Billboard Hot 100, a to tentokrát na 19. místě. Skladba se dočkala velkého úspěchu i u kritiků a my nemůžeme nesouhlasit. Vypadá to tedy tak, že se naživo máme opravdu na co těšit a dočkáme se vynikající show plné hitů z nového alba a pravděpodobně i pár starších oblíbených věcí.


V případě, že ještě pořád nemáš koupený lístek, můžeš to napravit na této stránce. Více informací a aktualit najdeš na facebookové události.

Domů
Sdílet
Diskuse