Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2016 18:23
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Snapchat přichází s velkou aktualizací. Ukládejte si své fotografie nebo videa přímo v aplikaci

TECH
Uložit Uložené

Uchovat si vzpomínky na více než jen 24 hodin už nebude problém.

Pamatujete si na doby, kdy jste své vlastní příspěvky, resp. konverzace, mohli vidět jen během jejich nahrávání a následné úpravy? Současná idea Snapchatu se za poslední roky tak trochu odklonila od té původní a vidět fotku od vašeho známého opakovaně i bez screenshotu už není problém. My Story však uživatelům očividně nestačí, a tak vývojáři přicházejí s další velkou aktualizací – Memories.

Pro oslovení širší veřejnosti a zejména starší generace budou už v nejbližším měsíci globálně spuštěny vzpomínky, jinak řečeno ukládání vašich Snapů na více než jen 24 hodin (v případě My Story). Nově budete mít k dispozici vaši soukromou knihovnu přímo v aplikaci, čímž odpadá nutnost plnění paměti v telefonu. Snapchat nedávno oslavil 150 milionů aktivních uživatelů denně a právě vzpomínky mají toto číslo navýšit. Kromě klasické knihovny, se kterou se můžete pochválit například kamarádům při osobním setkání, nebude chybět ani soukromá knihovna s heslovým zabezpečením pro Snapy, které by se neměly dostat k nikomu jinému než vašemu partnerovi nebo blízkým přátelům.

Při velkém objemu osobní knihovny určitě oceníte speciální vyhledávání, na které se mohou těšit i budoucí uživatelé iOS 10. Na základě rozpoznávání objektů (Snapchat jich dokáže rozpoznat stovky) dle zadání klíčových slov se lehce propracujete k tomu, co hledáte. Přibude také skloubení vícero Snapů a jejich opětovné odeslání. Konkurence v podobě Facebooku a Instagramu je velká a je nevyhnutelné, aby giganti v oblasti sociálního života na internetu přinášeli stále něco nového. Aktualizace je dostupná už nyní, i když vám bude samotná funkce zpřístupněna až po obdržení zprávy od kamaráda nás všech – Team Snapchat.

Snapchat přichází s velkou aktualizací. Ukládejte si své fotografie nebo videa přímo v aplikaci
Zdroj: www.theverge.com
Domů
Sdílet
Diskuse