Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2016 17:20
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

10 největších tajemství, jaká J. K. Rowlingová prozradila o Harry Potterovi

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

20 velkých odhalení od autorky knižní ságy Harry Potter, J. K. Rowlingové, vám zpříjemní den.

Entertainment Weekly sesbíralo nejzajímavější odhalení o Harrym Potterovi, které vynesla samotná J. K. Rowlingová, autorka knižní ságy, dle které bylo natočeno 8 filmů, z jichž některé byly skutečně dobré a co je důležitější, mnoho z nás na nich vyrostlo. Některé věci se ale do knih a filmů nevměstnaly a právě toto je místo, kde se těch pár důležitých zajímavostí dozvíte.


1. Moc kouzelnických hůlek

Jak jistě víte, čarovat jde i bez kouzelnických hůlek, nicméně dokáží razantně přidávat na moci a dělají věci jednoduší. Je však možné, aby kouzelník bez hůlky porazil kouzelníka s hůlkou? J. K. Rowlingová v tom má jasno. Takový Goyle by neporazil Brumbála, ani kdyby mu ukradl bezovou hůlku a vyzval ho na souboj. Na světě je mnoho výrobců hůlek a je tedy celkem možné, že takového potkáme i v připravovaném filmu Fantastic Beasts. Mimochodem Albus Brumbál se párkrát za Newta Scamandera postavil i tehdy, když pro něho neměli ostatní pochopení.

10 největších tajemství, jaká J. K. Rowlingová prozradila o Harry Potterovi

2. Hagrid by nedokázal vykouzlit patrona

Nuže, budu upřímný, toto asi velké překvapení není. Hagridovi byla hůlka odebrána ve věku, kdy se možná Patroni ještě nevyučovali a navíc šlo o velmi náročné kouzlo. Z toho, co víme, náš milovaný poloobr nebyl zdatný kouzelník. Je to přitom škoda, protože všechny by nás asi zajímalo, podobu jakého zvířete by měl Hagridův Patron.

 

10 největších tajemství, jaká J. K. Rowlingová prozradila o Harry Potterovi

3. Jméno Lorda Voldemorta jsme všichni vyslovovali špatně

Proč? Nuže, T na konci je neznělé, vyslovuje se to tedy trochu jinak, než jsme to všichni celé ty roky dělali. A i když je to oficiální, sama autorka přiznává, že to i tak snad všichni, včetně ní, vyslovují s t-čkem.

4. V USA existuje škola pro kouzelníky

Jestli nás však sledujete pravidelně, tato informace vám jistě neunikla, protože jsme jí věnovali samostatný článek. Ilvermorny se nachází někde v Severní Americe a má stejně obsáhlou historii jako Bradavice. Tedy aspoň údajně. Spíš ale jde o PR kecy před premiérou filmu. Na světě existuje celkem 11 kouzelnických škol. My známe následující: Kruval, Krásnohůlky, Školu kouzel Mahoutokoro v Japonsku, Hogwart, respektive Bradavice a nakonec Ilvermorny.

10 největších tajemství, jaká J. K. Rowlingová prozradila o Harry Potterovi

5. I moudrý klobouk se dokáže zmýlit

Profesorka McGonagallová a Peter Pettygrew jsou jedinými žáky Bradavic, které moudrý klobouk nevěděl, kam zařadit. Lépe řečeno, při obou mu to trvalo více než pět minut a to se při nikom jiném nestalo. McGonagallová mohla jít buď do Nebelvíru nebo Havraspáru. Co se týká Pettigrewa, jsme si celkem jistí, že uhádnete, mezi jakými fakultami se moudrý klobouk rozhodoval. Těžko říct, jestli viděl, co se v Petrovem vnitru ukrývá, možná ho jen malý, tehdy vystrašený chlapec požádal, aby ho přidělili do Nebelvíru... a klobouk vyhověl.

10 největších tajemství, jaká J. K. Rowlingová prozradila o Harry Potterovi

6. Co viděl Brumbál v zrcadle z Erisedu?

Sice Harrymu pověděl, že vidí pár ponožek, ale ve skutečnosti to však bylo něco jiné. Rowlingová prozradila, že v něm viděl celou svoji rodinu pohromadě. Živou, zdravou a šťastnou. To by si Albus opravdu zasloužil, nemyslíte? 

10 největších tajemství, jaká J. K. Rowlingová prozradila o Harry Potterovi


7. V čem spočívala nenávist rodiny Dursleyů k Harrymu?

Stejně jako Snape, aj vernon viděl v Harrym Jamese, a to se mu vůbec nelíbilo. Na druhé straně tu máme Petunii, která lituje, jak se chovala ke své sestře, a tak si to vybíjela na Harrym. Špatné.

8. Harry Potter a Lord Voldemort jsou rodina.

I když velmi vzdálená. Avšak, velmi mnoho kouzelníků jsou ve světě Harryho Pottera spojeni s Paverellovci. Navíc nejde o nějaký extrémně blízky vztah. Jisté pouto je však spojuje.

10 největších tajemství, jaká J. K. Rowlingová prozradila o Harry Potterovi

9. Harry a Dudley se nakonec tak trochu spřátelili

Konec konců, jejich rozloučení to naznačovalo. Teplý čaj i podání rukou při rozloučení. O několik let později se Dudley a Harry znovu setkali, posílali si pohlednice a jejich děti se seznámily. Nebýt Dursleyů, mohlo z toho být velké přátelství a proto si pamatujte, že výchova děti utváří. Tak na to myslete při výchově těch svých. 

K čemu tu bylo zelené plátno...

 

10. Albus Brumbál byl homosexuál

Asi jste to všichni tušili, ale teď už to víte oficiálně, tedy, jestli jste o tom nevěděli dříve, což je více než možné. Rowlingová potvrdila, že svého času se bradavický ředitel zamiloval do Grindelwalda. V ženách nikdy velkou zálibu neměl.

Bonus: Profesor Brumbál častokrát viděl Harryho pod neviditelným pláštěm. Údajně díky Homenum Reyelio. Všichni ale víme, že Harryho plášť byl speciální, a tak se nám zdá, že takovéto kouzlo jeho magii odhalit nemohlo. Divné. 


10 největších tajemství, jaká J. K. Rowlingová prozradila o Harry Potterovi
Domů
Sdílet
Diskuse