Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2016 12:22
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Hledáš konkrétního Pokémona? Aplikace Poke Radar ti ukáže, kde ho našli ostatní hráči

TECH
Uložit Uložené

Pokud máš svou oblíbenou japonskou příšerku, mobilní aplikace by ti měla pomoci v hledání.

Zubat, Drowzee, Pidgey nebo Weedle – tato jména Pokémonů vídávají pravidelní hráči snad neustále. Co ale dělat, pokud chcete polapit tvora, který není tak běžný nebo kterého jste si zkrátka z nějakého důvodu oblíbili? Čtveřice nadšenců ze Seattlu přináší alespoň částečné řešení v podobě aplikace Poke Radar, která je prozatím dostupná jen pro operační systém iOS, ale dnešním dnem se její vydání plánuje i pro přenosná zařízení s Androidem.

Poke Radar je, stejně jako samotná hra, založen na mapách od Googlu. Na ty mohou uživatelé (pouze z mobilní aplikace, nikoliv z webové stránky) přidávat lokace, kde ulovili daného Pokémona. Samozřejmě vyvstává otázka zneužití a přidávání falešných míst nálezů. I na toto tvůrci mysleli, a tak tento nešvar alespoň částečně omezují skrze hlasování hráčů. Pokud se vám totiž tip druhého hráče prokáže jako nápomocný a Pokémon se na daném místě opravdu nacházel, je dobré dát tomuto tipu palec nahoru (Vote Up), tipy s určitým počtem palců dolů (Vote Down) jsou z mapy automaticky odstraněny.

Služba obsahuje také možnost filtrování, a pokud tak opravdu toužíte jen po jednom z desítek Pokémonů, můžete omezit vyhledávání jen na něj. 

Hledáš konkrétního Pokémona? Aplikace Poke Radar ti ukáže, kde ho našli ostatní hráči

Spolu se jménem, lokací a přezdívkou hráče u doporučení uvidíte také čas, kdy byl Pokémon spatřen, což může být v některých případech klíčovým faktorem rozhodujícím o tom, zda z daného místa budete kráčet s úsměvem na rtech, nebo zklamáni, a to třeba proto, že se tam daná potvora vyskytuje jen v noci.

Domů
Sdílet
Diskuse