Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2016 19:21
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Na svůj starý dům položil hangár a pro rodinu tak vytvořil nový prostor k životu. Nakonec to vůbec nebyl špatný nápad

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zachoval původní dům a ještě i zvětšil prostor.

Mnozí lidé by se rádi pustili do rekonstrukce svého starého a netknutého domu, ale většinou se odvážné plány zastaví na tom, že není k dispozici dostatek finančních prostředků, přichází zima, anebo se člověku už naráz nechce. Adam Kalkin, architekt z amerického New Jersey, si však nedal říct a svůj odvážný plán rekonstrukce a rozšíření domu dovedl až do zdárného konce. Jeho původní dům byl totiž postaven ještě v 19. století, a tak toho již zažil dost a i když byl několikrát opravován, nikdy to neskončilo ideálním stavem.

Adam se proto pustil do rekonstrukce a protože pracuje jako architekt, rovnou ho napadlo, že by mohl přestavbu posunout o úroveň výše. Opatřil si tedy dostatečně velký hangár pro letadla a nechal ho nainstalovat nad původní dům, čímž vytvořil množství nového prostoru a když byla instalace dokončena, naráz mu k domu přibylo dalších devět místností. Všechny se nacházejí vevnitř hangáru a radují se z nich nejen rodiče, ale i děti, které si teď mají možnost hrát kdekoliv se ji zachce. Adam si přitom uvědomuje, že myšlenka s hangárem nad domem nenapadne jen tak každého, ale jak sami uvidíte v krátkém dokumentu, svoje rozhodnutí nainstalovat ho, by asi nezměnil.

Domů
Sdílet
Diskuse