Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2016 10:54
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Voděodolnost, hezčí displej a absence 3,5mm jacku. Známe výbavu iPhone 7 den před představením?

TECH
Uložit Uložené

Technologické kuloáry odhalily další pikantnosti. Co je nového?

Ať už se to někomu líbí nebo ne, internet je poslední týdny doslova přeplněn spekulacemi a dohady o nadcházející generaci slavného iPhonu. Někdo tvrdí, že Apple tentokrát posune technologické hranice, někdo zase, že iPhone 7 bude poslední hřebíček do rakve. Ne, nebudeme se zde bavit o historii a budoucnosti kalifornského giganta, ale o dalších informacích, které nám potvrzují jak to, co jsme o novince už věděli, tak i prozrazují další zajímavosti.
 
Podle ostřílených Apple analytiků můžeme s poměrně velkou pravděpodobností očekávat staronový design s menším počtem plastových pásků a v útrobách zase výkonný čipset A10 od tchajwanského dodavatele TSMC. Stejně zmínili pokročilejší zobrazovací technologii, která by měla zajistit pestřejší podání barev, což je pochopitelné, protože v nabídce nechybí ani nezvyklé fotoaparáty. Také budeme muset zapomenout na zažitý způsob připojování audio příslušenství, protože je prý po 3.5 milimetrovém jacku. Jako alternativa poslouží buď Lightning port, respektive k němu připojená redukce nebo bezdrátový Bluetooth.
 
Konstrukční změny mají zahrnovat velkou změnu Home buttonu pod displejem. Mechanické provedení údajně nahradí modernější, dotykové řešení obohacené o 3D Touch, kde by měla příjemná vibrační odezva simulovat mechanickou zpětnou vazbu při stlačování. Takové změny jsou podle dostupných informací třeba, aby mohl Apple garantovat vyšší odolnost před negativním účinkem tekutin. S certifikací IPX7 vydrží iPhone 7 a iPhone 7 Plus 30 minut přibližně 1 metr pod hladinou. IP68 ze Samsungu Galaxy S7 to sice není, ale rozhodně lepší než vůbec nic. Analytici navíc potvrdily i dvě nová barevná provedení. Jedno je Piano Black, druhé Dark Black a současné Space Grey pro změnu zruší.

Vlevo jedna ze dvou čerstvých barev, vpravo Dark Blue, která v infu od analytiků nefiguruje

Voděodolnost, hezčí displej a absence 3,5mm jacku. Známe výbavu iPhone 7 den před představením?
Zdroj: www.martinhajek.com

Starší spekulace předpokládaly příchod zaobleného displeje ve stylu Galaxy S7 edge,
dnes je něco takového opravdu nepravděpodobné

Voděodolnost, hezčí displej a absence 3,5mm jacku. Známe výbavu iPhone 7 den před představením?
Zdroj: www.martinhajek.com

V útrobách tiká očekávaný nástupce čipsetu A9, který tentokrát vyrobí pouze jeden dodavatel. Samsung ale asi určitě ne. Nedávno se nám díky benchmark aplikacím odhalilo i výkonové zlepšení oproti předchůdci. Model A10 v single-core testu dokonce rozdrtil současné high-end čipsety z Android smartphonů. Loňská generace disponovala taktem 1.85 GHz, letošní prý dostane až 2.4 GHz. Velikost operační paměti v 5.5palcovém provedení iOS smartphonu poroste z 2 na 3 GB a na výběr dostaneme kromě 32 či 128 verzí ještě 256 GB provedení. Nechme se tedy překvapit.
 
Nový dual-lens fotoaparát (širokoúhlý a takzvaný "telephoto" fotoaparát) poskytne iPhone 7 Plus nadstandardní možnosti. Hardwarová kombinace se má skládat ze dvou 12 MPx foto senzorů na zadní straně konstrukce, což přinese optický zoom nebo refocus po stisknutí spouště. Jeden z dvojice dostane ještě optickou stabilizaci obrazu a 6P optiku. Informace z kuloárů hovoří také o realističtějším LED blesku ze dvou mírně odlišných "teplých" a dvou "chladných" světel. Optickou stabilizací obohatí i fyzicky větší fotoaparát klasického iPhonu.
 
Představení iPhone 7 a 5.5verze proběhne zítra (7.9.) o sedmé večer našeho času. Ti, co mají zařízení od Apple mohou sledovat livestream přímo z tiskové konference. A těm, kteří používají PC stačí otevřít internetový prohlížeč Edge.

Domů
Sdílet
Diskuse