Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2016 12:00
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Bezdrátová sluchátka AirPods od Applu mají hi-tech výbavu a 5hodinovou výdrž na jedno nabití

TECH
Uložit Uložené

Co víme o další zajímavé novince od giganta?

Budoucnost je bezdrátová a včera nás v tom ujistil i jeden z nejvýznamnějších technologických inovátorů. Apple se totiž po letech vzdal jednoho z nejstarších technologických standardů a místo kabelů integroval vlastní bezdrátovou technologii, kterou chce kompenzovat to, co teprve včera představený iPhone 7 nemá a co nebudou mít už ani nadcházející generace. Řeč zde samozřejmě není o ničem jiném než o 3.5 milimetrovém jacku na připojování audio příslušenství. Jeho pomalý odchod způsobí, že na pulty obchodů začnou v nadcházejících týdnech až měsících doslova proudit nové, tentokrát převážně bezdrátové modely sluchátek či reproduktorů s certifikací kalifornského giganta. Obnovená modelová řada brzy přinese Beats Electronics a koncem října přijde i moderní verze EarPods, která nese výstižné pojmenování AirPods a zachovaný design.

Bezdrátová sluchátka AirPods od Applu mají hi-tech výbavu a 5hodinovou výdrž na jedno nabití
Zdroj: www.apple.com

Sluchátka AirPods poskytují nejen poslech hudby bez připojení jediného kabelu, ale i pohodlnou komunikaci se Siri nebo opravdu praktickou navigaci na uživatelem specifikované místo. Vše samozřejmě pouze za použití hlasu, protože pokud je jednou s iPhonem propojíme, jsou neustále zapnuté a čekají na náš hlasový příkaz nebo otázku. Můžeme tak buď zavolat kámošovi, přehrát konkrétní playlist nebo zvýšit aktuální hlasitost bez vytahování iOS smartphonu z naší kapsy. Podoba s technologií z filmu Her (2013) je tedy více než nápadná.

Bezdrátová sluchátka AirPods od Applu mají hi-tech výbavu a 5hodinovou výdrž na jedno nabití
Zdroj: www.apple.com

AirPods skrývají opravdu slušnou hardwarovou výbavu. Mají hned několik senzorů a ty dělají z ovládání intuitivní záležitost. Specifikace zmiňují vlastní bezdrátový čip Apple pod označením W1, který zajišťuje energeticky efektivní provoz i kvalitní přenos zvuku. A jak tvrdí oficiální čísla přímo od Applu, hi-tech sluchátka vydrží kolem pěti hodin neustálého používání. Efektivitu ale zajišťuje i infračervený senzor umožňující rozeznat, zda jsou momentálně v uších nebo pouze nehybně leží na stolku. Přítomný akcelerometr zase díky detekci vibrací v lidské lebce minimalizuje šum na pozadí a poklepání na sluchátka aktivuje virtuálního asistenta Siri. Nabíjení baterie probíhá prostřednictvím přenosné krabičky, kam se pouze uloží na vyhrazené místo. Ta má navíc i vlastní zdroj energie, který po plném nabití poskytne dostatek šťávy až pro 24hodinové používání.

Novinka bude dostupná od příštího měsíce za 169 amerických dolarů 4 990 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse