Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. října 2016 9:41
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Houpačka ve výšce 1,8 kilometru přichycená na horkovzdušném balónu rozhodně není pro každého

ZAJÍMAVOSTI ADRENALIN
Uložit Uložené

Skok padákem a adrenalinové houpání v jednom.

Rádi jste se jako děti houpali na vesnických houpačkách přivázaných pevným lanem na větvi stromu, případně jste se setkávali na hřištích plných průlezek? Některé pány ze sestřihu níže to baví dodnes, avšak v tomto případě ani zdaleka nemají možnost dosáhnout nohama na pevnou zem. Red Bull v rámci svých adrenalinových experimentů v oblasti extrémních sportů sestavil přenosný kolotoč, který je perfektním ztělesněním obvyklého dětského snu.


Za projektem stojí několik profesionálních parašutistů (George Lettner, Marco Fürst) a výsledek představuje dva horkovzdušné balóny, které postupně vynášejí čtyři parašutisty do závratné výsky 1 800 metrů. Už samotná vzdálenost od povrchu by stačila na dostatečně dlouhý seskok padákem, avšak předchází mu dle pojmenování autorů „mega houpačka“ s více než přijatelnou délkou lana činící 125 metrů. Odvážili byste se spustit od jednoho balónu k druhému a následně skočit? Jako jediné bychom vypíchli horší sestříhání záběrů, i když scénu snímalo hned několik kamer.

Houpačka ve výšce 1,8 kilometru přichycená na horkovzdušném balónu rozhodně není pro každého
Zdroj: www.redbull.com
Domů
Sdílet
Diskuse